Ακαρνανικά Νέα

Συγκέντρωση και διαδήλωση στην Πρέβεζα από Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποίησαν στην Πρέβεζα Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας «ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο επιθέσεων ενάντια σε άλλους λαούς», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προηγήθηκε διαδήλωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο, όπου έγιναν χαιρετισμοί.

Οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενώ έγραψαν και συνθήματα με κόκκινη μπογιά έξω από τη ΝΑΤΟική βάση.

Ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των διαδηλωτών στον διοικητή της στρατιωτικής βάσης.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους Πρέβεζας που κυριάρχησαν τα συνθήματα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Ούτε γη ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών».

Ομιλία έξω από το δημαρχείο της έγινε από τον Γρηγόρη Αναγνώστου, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία απαιτώντας «την  απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους! Να κλείσει η Βάση του Ακτίου και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις! Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων! Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!»

prevezanews.