Ακαρνανικά Νέα

Στη φυλακή οδηγήθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, ενώ στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχουν μπει και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Με σφιγμένο στομάχι και αποτροπιασμό παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη τα όσα φρικώδη βίωνε η 12χρονη από τον Κολωνό στα χέρια του Ηλία Μίχου και τα οποία περιέγραψε στη συγκλονιστική κατάθεσή της ενώπιον των αρχών τη Δευτέρα (17/10).

Με την παρουσία ψυχολόγου, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να καταλάβουν μέχρι ποιο σημείο έφτασε ο προφυλακισμένος 53χρονος. Το παιδί χρειάστηκε να εξηγήσει πως τη βίαζαν έως και πέντε άτομα που δεν είχε ξαναδεί ποτέ, μέσα σε ένα μισάωρο, πως δεν είχε καμία εικόνα για τα χρήματα και πως η μητέρα της δεν είχε καταλάβει τίποτα από όσα συνέβαιναν.

Μάλιστα, υποστήριξε πως αν και κανείς δικός της δεν είχε καταλάβει για τη φρίκη που βίωνε, υπήρξε ένας αστυνομικός, φίλος του κατηγορούμενου, που του είχε πει να προσέχει: «Τον είχε ρωτήσει ένας αστυνομικός “τι κάνεις με αυτή την μικρή;”» είπε το κορίτσι.

Η μητέρα της 12χρονης με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε προφυλακιστέα για διακεκριμένη μαστροπεία, καθώς κατά την τρίωρη απολογία της στο ανακριτικό γραφείο δεν έπεισε ότι ήταν αμέτοχη σε όσα βίωνε το άτυχο παιδί.

Η γυναίκα που κατηγορείται ότι εξέδιδε την ανήλικη κόρη της ήταν απόλυτη, σύμφωνα με την υπεράσπιση της, ότι δεν έχει διαπράξει κάτι σε βάρος του παιδιού.

Κλαίγοντας και πολλές φορές μη μπορώντας να μιλήσει έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν με βασικότερο όλων την εξήγηση της για τέσσερα εμβάσματα, συνολικού ύψους 110 ευρώ, που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της. Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του. Η θέση της μητέρας, είναι ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο, επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.

Βλέποντας την μητέρα τους να αποχωρεί με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών από την Ευελπίδων, τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας, η κόρη και ο γιος της 37χρονης ξέσπασαν σε κλάματα, φωνάζοντας τη μητέρα τους.

Νωρίτερα, πριν την απολογία της μητέρας, τα δύο παιδιά καθώς και η θεία κατέθεσαν στην ανακρίτρια της υπόθεσης, αποκλείοντας μάλιστα το ενδεχόμενο εμπλοκής της μητέρας στην υπόθεση, ενώ το ίδιο φέρεται να έχει υποστηρίξει και η 12χρονη στην τρίτη συμπληρωματική της κατάθεση στις αρχές.

Ο συνήγορος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε σχετικά: “Ο Ηλιας Μίχος είχε κερδίσει με διάφορους τρόπους την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και από άλλες οικογένειες που είχαν παιδιά. Στο κατάστημά του, δε, σύχναζαν παιδιά“. Πρόσθεσε δε πως “το αν έχουμε μια κακή μητέρα ή ένα αδιάφορο περιβάλλον είναι άλλο από τη μαστροπεία”.

Κολωνός: Εισαγγελική έρευνα και για τα αδέλφια της 12χρονης

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και για τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας της 12χρονης που εξέδιδαν και βίαζαν στον Κολωνό, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο και τα υπόλοιπα παιδιά της οκταμελούς οικογένειας να υπήρξαν θύματα βιασμού ή μαστροπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές έχουν επιστρατεύσει και τις κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς με σχετική παραγγελία έχει ζητηθεί να διεξαχθεί αντίστοιχη έρευνα και από την πλευρά τους.

news247.