Ακαρνανικά Νέα

Σε οικείο περιβάλλον φαίνεται πως θα πάει η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό, όσο και τα υπόλοιπα αδέρφια της.

Όπως δήλωσε στον ANT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο συνήγορος της 37χρονης μητέρας, Απόστολος Λύτρας, τα παιδιά αναμένεται να φύγουν από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου φιλοξενούνται, και θα πάνε κάποια στο σπίτι της γιαγιάς, ενώ η 12χρονη πιθανότατα θα φιλοξενηθεί από τη θεία της.

«Τα παιδιά θα πάνε στο σπίτι της γιαγιάς και έχει εκδηλώσει και η θεία το ενδιαφέρον να κρατήσει, μέχρι να βγει η μητέρα της, τη 12χρονη μαζί με ένα από τα αδέρφια της, στη Λευκάδα», ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

«Ήθελα να θάψω με τα χέρια μου τον Μίχο -Μεταμορφωμένο τέρας είναι»
Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει η γιαγιά της 12χρονης και πεθερά της προφυλακιστέας μητέρας, τονίζοντας στον ΑΝΤ1 πως, μόλις έμαθε τι έκανε ο Μίχος στο παιδί, ήθελε «να τον θάψει με τα χέρια της».

«Δεν ήξερα ότι είχε φτάσει τόσο πολύ στα άκρα. Απλώς έμαθα ότι είχε βιάσει το παιδί και ήθελα να πάω και δεν με άφηναν με τίποτα να πάω εκεί στο μαγαζί του. Λέω τουλάχιστον εγώ τα χρόνια μου τα πέρασα, να τον θάψω με τα χέρια μου: Όλα τα παιδιά περάσανε ταλαιπωρία και όλοι μας. Δεν θέλω καν να θυμάμαι αυτά που περάσαμε. Αλλά η μικρή είναι πολύ δύσκολο να τα ξεπεράσει όλα αυτά. Θέλει αγάπη».

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό το «μεταμορφωμένο τέρας», ή, όπως τον έλεγαν τα παιδιά, «ο φτηνιάρης», εκμεταλλεύτηκε την αγάπη των παιδιών: «Εκμεταλλεύτηκε την αγάπη που του είχαν τα παιδάκια. Έτρεχαν όλα και έλεγαν “πάμε στον φτηνιάρη, γιαγιά, να πάρουμε δώρο”. Έτσι τον λέγανε, φτηνιάρη. Που πούλαγε αγάπες και ξεγέλασε τα παιδάκια… Έλεος πια, αυτό είναι τέρας, δεν είναι άνθρωπος. Μεταμορφωμένο τέρας είναι».

«Θέλουν τη μάνα τους τα παιδιά -Είναι πολύ άδικο αυτό που έγινε για τη μάνα»
Η πεθερά της 37χρονης τόνισε ότι τα παιδιά χρειάζονται τη μητέρα τους και επιμένει ότι είναι πολύ άδικο που είναι προφυλακιστέα: «Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου. Έχω χάσει 20 χρόνια τον άνδρα μου κι έχω αφοσιωθεί σε αυτά τα παιδάκια. Τα παιδιά έχουν ανάγκη και από τη μάνα τους. Η μικρή, τώρα, αν βγει με αυτά που έπαθε και δεν έχει τη μάνα της να την αγκαλιάσει, όσο και να πάει στη θεία της, της έχει μεγαλώσει, την έχει βαφτίσει κιόλας, αλλά θέλει τη μάνα της. Θέλουν τη μάνα τους τα παιδιά, ειδικά τα τέσσερα τα μικρά».

«Είναι πολύ άδικο αυτό που έγινε για τη μάνα. Είναι ένα αγαθό παιδάκι, εγώ τη μεγάλωσα, από 17 χρονών την έχω στα χέρια μου, είναι πολύ άδικο», πρόσθεσε.

«Έπεσε βόμβα και γίναμε άνω-κάτω»
«Ο Θεός να πάει καλά, να φτιάξει πάλι η οικογένειά μας, να ηρεμήσουμε. Τα παιδάκια μας ήταν μια χαρά… Δεν ξέρω, έπεσε βόμβα και γίναμε άνω-κάτω. Έχω δύναμη μέσα μου, έχω χάσει πάρα πολλά στη ζωή μου, έχασα το παιδάκι μου 31 χρονών, το σκότωσε αυτοκίνητο και πάλι άντεξα, οπότε θα αντέξω και τώρα, να μεγαλώσουν τα παιδιά και να πάρουν τον δρόμο τους», ανέφερε η γιαγιά της 12χρονης.

Πηγή: iefimerida.gr