Ακαρνανικά Νέα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Βόνιτσα μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στην πόλη μας. Ήδη την Δευτέρα 2 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσημα την ανίχνευση εννιά νέων κρουσμάτων μόνο στην Βόνιτσα.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που καταγράφεται στην πόλη μας μόνο σε μία ημέρα από την έναρξη της πανδημίας.

Το ανησυχητικό είναι ότι αρκετοί από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν πάει και στην συναυλία της Νατάσσας Θεοδωρίδου που είχε διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου στην Βόνιτσα και για την οποία σας είχαμε ενημερώσει για τα μέτρα και τις αποστάσεις που είχαν πάει περίπατο…

Επίσης, μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι από τους νοσούντες ήταν πλήρως εμβολιασμένοι αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να μην νοσήσουν.

Κάνουμε έκκληση στην Δημοτική Αρχή και τον ΕΟΔΥ να διενεργήσουν άμεσα τεστ στην Βόνιτσα καθώς οι εμβολιασμένοι που όπως αποδείχθηκε κολλάνε κανονικότατα τον ιό, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και μπορούν να κολλήσουν πολύ κόσμο και κυρίως ανεμβολίαστους που είναι ακόμα πιο επιρρεπής για νοσηλεία.

Ήδη δύο άτομα από την πόλη μας νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων από κρούσματα που είχαν καταγραφεί πριν λίγες ημέρες στην Βόνιτσα. Πρόκειται για ζευγάρι ηλικιωμένων οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν είχαν εμβολιαστεί.

Τα υπόλοιπα 17 από τα 26 κρούσματα της Αιτωλοακαρνανίας, καταγράφονται: οκτώ στο Αγρίνιο, τέσσερα στο Μεσολόγγι, από δυο Αμφιλοχία και Ναύπακτο και ένα στον Εμπεσό.