Ακαρνανικά Νέα

Ξεπέρασαν τις 2800 οι νέες νοσηλείες λόγω covid μέσα σε μια βδομάδα, ενώ συνολικά περισσότερα από 5100 συμπολίτες μας χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Καλπάζουν οι νέες νοσηλείες λόγω κορονοϊού μέσα στο Μάρτιο γεγονός, που φρενάρει την αποκλιμάκωση των διασωληνώσεων ενώ συντηρείται και ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι συνολικές νέες νοσηλείες αυξήθηκαν κατά περίπου 42% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ειδικότερα το διάστημα 20-27 Μαρτίου οι νέες εισαγωγές έφτασαν τις 2.814, ενώ δύο εβδομάδες πριν ήταν 1.988. Η αύξηση των νοσηλειών προκαλεί σχετική ανησυχία στις υγειονομικές αρχές, καθώς δεν επιτρέπει την αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών και φυσικά δημιουργεί και προσκόμματα στην χαλάρωση των μέτρων.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 73 νεκρούς, ένα σημαντικά αυξημένο αριθμό, ο οποίος βέβαια μπορεί να δικαιολογείται από το τριήμερο της αργίας που μπορεί να προκάλεσε καθυστερήσεις στις σχετικές καταγραφές. Πάντως μέχρι σήμερα ο Μάρτιος έχει καταγράψει 1.481 νεκρούς.

Την ίδια στιγμή και οι διασωληνωμένοι παραμένουν πάνω από 340 και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν καθηλωθεί σ’ αυτά τα επίπεδα εδώ και αρκετές. Ήδη μόνο μια στις τρεις κλίνες ΜΕΘ covid είναι ελεύθερη, αν και αυτό δεν ανησυχεί προς το παρόν.

Δηλώσεις Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας

Στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία επεσήμανε ότι “Σαφώς και δεν είναι σε ύφεση η πανδημία του κορονοϊού. Έχουμε 1000 νοσηλείες παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες 10 μέρες. Ουδέποτε ο υπουργός Υγείας είπε ότι είναι σε ύφεση η πανδημία”.

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές της κ. Γκάγκα ήταν η συζήτηση, στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου με την κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την λειτουργία δημόσιου υπερσύγχρονου νοσοκομείου στη Σπάρτη και με παράταση ισχύος μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, υποστήριξε ότι “είναι ανεπίτρεπτο κυβερνητικά στελέχη να στέλνουν λάθος μήνυμα περί τέλους της πανδημίας”.

news247