Ακαρνανικά Νέα

Εισαγγελική παραγγελία για άμεση έρευνα για όσα έγιναν την Μ. Εβδομάδα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό στην Αιτωλοακαρνανία, με τους περισσότερους να θεωρούν πως για την έξαρση της πανδημίας στο νομό οφείλεται η απειθαρχία στα μέτρα και ο ακραίος συνωστισμός.

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν κυρίως την Μεγάλη Εβδομάδα σε εκκλησίες αλλά και σε χώρους όπου στήθηκαν «πάρτι» με την συμμετοχή πολλών νέων.

Για το λόγο αυτό ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ευριπίδης Νικολάου με παραγγελία του προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Αγρινίου και Μεσολογγίου που κοινοποιείται προς τους Αστυνομικούς Διευθυντές, ζητά να γίνει έρευνα εάν εφαρμόστηκαν τα μέτρα κατά την περίοδο των Εορτών του Πάσχα και ειδικότερα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η έρευνα θα εστιάζεται κυρίως στις εκκλησίες και ιδιαίτερα σε όσα έγιναν την Μεγάλη Παρασκευή, αφορά όμως σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ώστε να διερευνηθούν και οι όποιες άλλες παραβάσεις συνετέλεσαν στην έξαρση της πανδημίας στις περιοχές των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Πλέον, οι αστυνομικές αρχές Αγρινίου και Μεσολογγίου καλούνται να λάβουν καταθέσεις και αν προκύψουν αξιόποινες πράξεις, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα.

agriniopress