Ακαρνανικά Νέα

Η Κουκουμίτσα είναι πευκόφυτη νησίδα η οποία βρίσκεται μέσα στον Αμβρακικό κόλπο λίγο πριν την ανατολική είσοδο της Βόνιτσας. Συνδέεται με πεζογέφυρα από την απέναντι ακτή, όπου υπάρχει το άλσος Σάλτινη.

Επάνω της είναι κτισμένο εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο και αποτελεί αξιοθέατο της Βόνιτσας. Την καλοκαιρινή περίοδο γίνονται σε αυτό αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις και είναι ιδανικό μέρος για περιπάτους καθώς και ιστιοπλοϊκές επισκέψεις. Η Νήσος Κουκουμίτσα στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας πριν το 1992 που χτίστηκε το γεφύρι, είχε πρόσβαση με τα πόδια.

Το βάθος του νερού ήταν μέχρι τον αστράγαλο και οι κάτοικοι πήγαιναν και γιόρταζαν τον Άγιο Νεκτάριο. Από μαρτυρίες κατοίκων η Κουκουμίτσα ήταν γεμάτη με κότες και χήνες που ζούσαν και αναπαράγονταν στο νησί. Σε αυτό οφείλεται η ονομασία του νησιού, από τον ήχο που έκαναν τα πτηνά που ακούγονταν μέχρι την πόλι της Βόνιτσας.

Το νησάκι Κουκουμίτσα φαντάζει αλλιώτικο, αποκομμένο από την τυπική αισθητική της κωμόπολης, μια εικόνα απ’ τα παλιά, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την πορεία της περιοχής μέσα στο χρόνο, ένας χώρος ελεύθερος και προσβάσιμος για τους κατοίκους, ένα απάνεμο λιμάνι .Είναι από εκείνα τα τοπία που συνθέτουν την εικόνα της Αιτωλοακαρνανίας και την κάνουν ένα τόπο μοναδικό στην Ελλάδα.

Το νησάκι είναι πλούσιο σε χρώματα και αισθήσεις, μας καλεί να το γνωρίσουμε, να το ανακαλύψουμε, να βουτηχτούμε μέσα του και με την απαράμιλλη ομορφιά και την γοητεία του να αισθανθούμε περισσότερο άνθρωποι, τυχεροί που ζούμε σ’ αυτό τον υπέροχο τόπο…

Κάντε Εγγραφή στο κανάλι πατώντας εδώ :  https://bit.ly/3mDSXwF 

Instagram : https://bit.ly/32S0YWC 

Πηγή: Michael Miller