Ακαρνανικά Νέα

Χιτσκοκικό φινάλε είχε η σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ απέναντι στον ΕΘΝΙΚΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ για την πρόκριση στην Γ’ φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, με την ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης μας να επικρατεί τελικά με 3-2 στην παράταση και να παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Στο 20ο λεπτό η ομάδα μας άνοιξε το σκορ με σουτ του Ορφανού και αφού πρώτα ο Καταγής χάρη στο πείσμα του έκλεψε την μπάλα από αμυντικό των φιλοξενουμένων και έδωσε την ασιστ στον Ορφανό. Η απάντηση για τον ΕΘΝΙΚΟ ήρθε στο 35ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Πάνου Α. από τα δεξιά, ο Σιδηρόπουλος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, αλλά χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει σοβαρά την εστία των φιλοξενουμένων που είχαν αρκεστεί σε παθητικό ρόλο.  Στο 59ο λεπτό μετά από σέντρα του Μανωλίτση από τα δεξιά, ο Σταύρου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η ψυχρολουσια για τους γηπεδούχους ήρθε στο 79ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι σε μία υποδειγματική αντεπίθεση έκαναν το 1-2 με τον Χούσο να χρίζεται σκόρερ.

Οι παίκτες των Κονιδάρη Χαντζάρα όμως, βρήκαν το σθένος και κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση. Ήταν το 88ο λεπτό όταν ο Σταύρου με κεφαλιά έκανε το 2-2 που ήταν και το σκορ του 90λεπτού. Μάλιστα η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε πάρει την πρόκριση από την κανονική διάρκεια, αλλά το σουτ του Μπάτσου στις καθυστερήσεις σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Το σκηνικό του δεύτερου ημιχρόνου συνεχίστηκε και στην παράταση, με τον ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ να έχει και πάλι την πρωτοβουλία και στο 93’ θα μπορούσε με τον Λίτο να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ, αλλά το πλασέ του μετά από σέντρα του Σπανού από τα δεξιά πέρασε άουτ. Το γκολ της πρόκρισης για τους γηπεδούχους ήρθε στο 99’ όταν ο Ιασωνίδης Θ. με απίθανο σουτ από τα 40 μέτρα περίπου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων δίνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στον ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ.

ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ (ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ – ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ): ΤΡΑΝΟΥΛΙΔΗΣ, ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ Θ., ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ, ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ (83΄ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΣΤΑΝΤΗΣ), ΧΑΪΔΑΚΗΣ, ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ, ΜΠΑΤΣΟΣ, ΚΑΤΑΓΗΣ, ΟΡΦΑΝΟΣ (69’ ΣΠΑΝΟΣ), ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (83’ ΛΙΤΟΣ), ΣΤΑΥΡΟΥ.

Την ήττα με 0-3 στην Πλαγιά από τον ΘΡΙΑΜΒΟ ΛΟΥΡΟΥ, γνώρισε ο ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.