Ακαρνανικά Νέα

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και παρουσίασε το ακριβές πλαίσιο έως τα Χριστούγεννα, με τα τωρινά τουλάχιστον δεδομένα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Lockdown σε όλους τους ενήλικες ανεμβολίαστους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα στον ελληνικό λαό, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Περιγράφοντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και παρουσιάζοντας το ακριβές πλαίσιο έως τα Χριστούγεννα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε παράλληλα την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης στους άνω των 60 ετών προκειμένου να συνεχίσει να έχει ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου» υποστήριξε χαρακτηριστικά.