Ακαρνανικά Νέα

Οι οικείοι της μητέρας ισχυρίζονται πως το βρέφος γεννήθηκε νεκρό.

Εσπευσμένα εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας 38χρονη γυναίκα μετά από έντονη αιμορραγία. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε προηγηθεί τοκετός και η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε το νεογνό της, νεκρό και θαμμένο σε αγροτική περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», η γυναίκα δήλωσε άγνοια για την κύησή της, ενώ φέρεται πως το βρέφος θάφτηκε από τους οικείους της καθώς ισχυρίζονται πως γεννήθηκε νεκρό.

Σημειώνεται πως η 38χρονη, με αφορμή τη σηπτική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου παραμένει νοσηλευόμενη σε σοβαρή κατάσταση.

Με εισαγγελική εντολή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας μετέβησαν σε αγροτική περιοχή του νομού, και χθες το μεσημέρι προχώρησαν στην εκταφή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικείοι σημειώνουν κατηγορηματικά πως το νεογνό γεννήθηκε νεκρό, ενώ η 38χρονη κατά την εξέτασή της από τους γιατρούς ισχυρίστηκε ότι αγνοούσε πως ήταν έγκυος.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του βρέφους ενώ αναμένονταν οι οικείοι να κληθούν για να καταθέσουν, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να απαντηθεί και το ερώτημα γιατί προχώρησαν στην εν κρυπτώ ταφή του νεογέννητου.

in.gr