Ακαρνανικά Νέα

Απαιτούμε να μη συγχωνευτούν τα τμήματα.

Να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Σήμερα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η στήριξη των μαθητών, ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί τα δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης και κλειστών σχολείων, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, λειτουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, τμημάτων ένταξης, της παράλληλης στήριξης, πλήρη στελέχωση των ειδικών σχολείων. Και αποτελεί ανάγκη η αραίωση των μαθητών ανά τμήμα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία.
Αντί γι’ αυτό, η Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δια μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεπερνώντας κάθε όριο αδιαφορίας για την υγεία και τη μόρφωση των μαθητών, εν μέσω πανδημίας, αντί να λαμβάνει μέτρα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, να προχωράει με κατεπείγουσες διαδικασίες στην σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας τα παιδιά σε τάξεις των 25 και πλέον μαθητών, και αυτό γιατί αρνείται να προσλάβει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο δημοτικό σχολείο της Βόνιτσας.
Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου της ΝΔ που είναι συνέχεια των όσων νομοθέτησε πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φέρουν ακέραιη τη σφραγίδα των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του ΣΕΒ, για ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Ο νόμος αυτός έρχεται να προστεθεί στα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων, κλιμακώνοντας την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, συνολικά του λαού και των παιδιών του, διαμορφώνοντας παντού εκείνο το εφιαλτικό τοπίο που θέλουν οι ανάγκες του κεφαλαίου: Ένα σχολείο της αμορφωσιάς υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.
Σε ένα τέτοιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται κόστος, την ίδια στιγμή που διοχετεύονται δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους για τις επενδύσεις τους στην “πράσινη” και την “ψηφιακή” ανάπτυξη. Έτσι, αντί για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά, η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, θυσιάζοντας ακόμα και την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους στον βωμό του κέρδους.

Ούτε σκέψη για συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Απαιτούμε να μη συγχωνευτούν τα τμήματα.

Να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Νώντας Μωραΐτης,
Δημοτικός σύμβουλος,
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας»