Ακαρνανικά Νέα

Συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι στην παραλία και την πλωτή γέφυρα στη Λευκάδα όπου με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν την οργανωμένη προσπάθεια Λιμενικού, μαρίνας και εθελοντών ώστε να σωθεί το μικρό δελφίνι που τις τελευταίες ημέρες είχε εγκλωβιστεί στα λιμανάκια της μαρίνας.

Το μικρό δελφίνι βρήκε σήμερα το δρόμο του.

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από το Λιμενικό, την μαρίνα και τους εθελοντές, που κράτησε περίπου τρεις ώρες. Η επιχείρηση ξεκίνησε με τις τηλεφωνικές οδηγίες του Ζουάν από το Ionian dolphin project. Τρεις άνδρες ο Δημήτρης από την μαρίνα, ο Fabio εθελοντής και ο Βασίλης από το Λιμενικό πλησίασαν με μία βάρκα της μαρίνας το δελφινάκι που έμοιαζε να δυσανασχετεί πλέον στα νερά μπροστά από καφετέρια και άρχισαν να χτυπούν μέσα στο νερό δύο μεταλλικά εργαλεία. Το δελφίνι άρχισε να ακολουθεί το θόρυβο. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του στην ελευθερία.

Μόλις βγήκαν από το λιμανάκι ένας άλλος εθελοντής ο Βασίλης με κανό προστέθηκε στην ομάδα διάσωσης. Ήταν φυσικά και οι άνθρωποι από την στεριά που παρακολουθούσαν την πορεία του δελφινιού και έδιναν οδηγίες για την κατεύθυνση που έχει πάρει. Και ήταν η Μάρτα και η Βάσω από το little friends lefkas, o Γιάννης και ο Στάθης από το Κάρμα.

Σπουδαίο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έπαιξε ο Λιμενάρχης της Λευκάδας, Πάνος Λεονταράκης που συντόνισε το άνοιγμα της γέφυρας, μιλούσε με τον Βασίλη, τον άνδρα του Λιμενικού, που ήταν στην βάρκα και έμεινε στο σημείο μέχρι τη στιγμή που το δελφινάκι (ο Ευθύμης) επέστρεψε στην ανοιχτή θάλασσα.

Η πιο δύσκολη προσπάθεια ήταν να φτάσει μέχρι την πλωτή γέφυρα και να καταφέρει να την περάσει. Όταν άκουγε περίεργο θόρυβο από τα αυτοκίνητα γυρνούσε πάλι πίσω και ξανά από την αρχή…. Όταν το δελφινάκι πλησίασε την πλωτή ο Λιμενάρχης έδωσε εντολή και άνοιξε η γέφυρα. Ο κόσμος που ήταν εκεί παρακολουθούσε με αγωνία. Έκαναν όσο μπορούσαν ησυχία και το μικρό δελφινάκι πέρασε.

Δεν είχε βρει όμως ακόμη το δρόμο προς την ελευθερία. Σκόνταψε για λίγο στην αμμόγλωσσα αλλά και πάλι οι εθελοντές το βοήθησαν. Έτσι κατάφερε να οδηγηθεί ανοιχτά με την βάρκα και το κανό να το ακολουθούν.

ilefkada.gr