Ακαρνανικά Νέα

Η παρουσία τριών ναυαγοσωστών στην παραλία του Αη Γιάννη και το Κάστρο μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου (καθημερινά 10-18.00) σίγουρα κάνει τους λουόμενος να νιώθουν πιο ασφαλείς στις πολυσύχναστες αυτές παραλίες.

Φέτος τοποθετήθηκε ακόμη ένας πύργος στον Αη Γιάννη μπροστά. Αυτό φάνηκε σωτήριο για μία παρέα Ρουμάνων που χθες Τρίτη 5 Ιουλίου πήγε για μπάνιο.

Συγκεκριμένα εξαμελής παρέα ρουμανικής καταγωγής επισκέφθηκε την παραλία για το μπάνιο τους. Ο καιρός καλός με ελαφρύ κυματισμό. Πατέρας και κόρη μπαίνουν στη θάλασσα και απολαμβάνουν το μπάνιο τους ώσπου σε μερικά λεπτά απομακρύνονται απ’ την άκρη για αρκετά μέτρα και ένα κύμα τους κάνει να χάσουν την ψυχραιμία τους και να αρχίσουν να πνίγονται καταπίνοντας μεγάλες ποσότητες νερού.

Ο ναυαγοσώστης εντοπίζει το περιστατικό και δρα άμεσα με επαγγελματισμό, αυτοθυσία και χρήση των σωστικών μέσων που διαθέτει.Ύστερα από κοπιαστική προσπάθεια καταφέρνει να βγάλει στην ακτή τον πατέρα και την 6χρονη κόρη του με ασφάλεια. Δεν κλήθηκε ΕΚΑΒ μια και η κατάσταση των διασωθέντων ήταν καλή, αλλά τους συστάθηκε να επισκεφθούν το συντομότερο το νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Να σημειωθεί ότι σε κάθε πύργο υπάρχει και απινιδωτής ώστε να δοθούν σωστά οι πρώτες βοήθειες.

Το θέμα βέβαια που μπαίνει είναι ότι κάθε φορά , χρόνια τώρα, οι ναυαγοσώστες τοποθετούνται από το δήμο , μετά από προκήρυξη, από τον Ιούλιο και μετά ενώ θα μπορούσε να ξεκινούν από την αρχή του καλοκαιριού ώστε οι λουόμενοι να βρίσκονται με ασφάλεια στις παραλίες.

dete.gr