Ακαρνανικά Νέα

Εδώ και 8 χρόνια η «πίσω μεριά» της Λευκάδας είναι αποκλεισμένη. Σώθηκε αεροπτεριστής αλλά… με ελικόπτερο..

Σήκωσαν ελικόπτερο και δαπάνησαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση ενός αεροπτεριστή στην παραλία του Κομηλιού στην νοτιοδυτική πλευρά Λευκάδα, διότι ο δρόμος που οδηγεί στην συγκεκριμένη παραλία παραμένει κλειστός από τον σεισμό του 2015 λόγω κατολισθήσεων.

Ουδείς εκ των αρμοδίων με προεξέχουσα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν ασχολήθηκε με την διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί σε μια από τις πανέμορφες παραλίες που απλώνονται στην Δυτική πλευρά του νησιού.

Ο λόγος γνωστός. Το Κομηλιό – Κομπλιό όπως το προφέρουν οι ντόπιοι- , κατατάσσεται στα φτωχά και καταφρονεμένα χωριά της «Πίσω μεριάς» της Λευκάδας, τις «Ηνωμένες Πολιτείες», όπως κοροϊδευτικά τα αποκαλούσαν οι Μπουρανέλοι (καταγόμενοι από την πόλη της Λευκάδας).

leukada 2 95eee

Πρώτον: Επανέρχεται στην επικαιρότητα με πιο επιτακτικό τρόπο το αίτημα για άμεση διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Κομηλιού με την κατασκευή των απαιτούμενων έργων υποστύλωσης.

Δεύτερον: Η κατασκευή αποστραγγιστικών έργων για την αναβίωση της φυσικής λίμνης που διαθέτει το Κομηλιό και θα μπορούσε να είναι σημείο έλξης και για τουρισμό Four Seasons (τεσσάρων εποχών).

leukada 3 cb9c5

Η «πίσω μεριά» της Λευκάδας μπορεί και πρέπει να λάβει την θέση που της αξίζει και η παραλία του Κομηλιού να προστεθεί από φέτος στον τουριστικό χάρτη του νησιού, πλάι και στις άλλες ξακουστές παραλίες του Γυαλού στο Αθάνι, στους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι.

Τέρμα οι αποκλεισμοί και οι προτεραιότητες δυο ταχυτήτων. Ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ας το βάλει καλά στο μυαλό του και ας εντάξει στις προτεραιότητες του για την Λευκάδα, την παραλία και την λίμνη του Κομηλιού.

ieidiseis.gr