Ακαρνανικά Νέα

Φαίνεται ότι ο 50χρονος και η σύζυγός του δεν προσπάθησαν να κολυμπήσουν αλλά στην άκρη της άμμου προσπάθησαν να βγάλουν selfie στα κύματα.

Ανατριχιαστικά είναι τα νέα στοιχεία για το πώς συνέβη η τραγωδία στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα, όπου ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμό όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά κύματα.

Παρόλο που αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο άνδρας μαζί με τη σύζυγό του που επίσης κόντεψε να χάσει τη ζωή της θέλησαν να κολυμπήσουν παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά κύματα, τελικά φαίνεται πως τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία ήταν διαφορετικά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ilefkada.gr, φαίνεται ότι ο 50χρονος και η σύζυγός του δεν προσπάθησαν να κολυμπήσουν αλλά στην άκρη της άμμου προσπάθησαν να βγάλουν selfie στα κύματα.

Έτσι τα κύματα παρέσυραν τόσο τον άτυχο άνδρα όσο και τη σύζυγό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες και συγκεκριμένα Σέρβου τουρίστα ο οποίος βρισκόταν εκεί με την οικογένειά του και ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ, είδε το ζευγάρι να βγάζει selfie και τη γυναίκα να την παρασύρουν τα κύματα.

«Αμέσως έτρεξα, παρά το ότι η γυναίκα και η κόρη μου ούρλιαζαν και προσπάθησα να την πιάσω. Κάποια στιγμή βρεθήκαμε και οι δύο κάτω από το νερό και νομίζω ότι το κύμα μας πέταξε στην ακτή. Στη συνέχεια, κάποιοι την πήραν από τα χέρια μου και την έσυραν σε άμμο και ασφαλή περιοχή. Τότε αντιληφθήκαμε τον σύζυγό της γιατί η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει», είπε στο ilefkada.gr, ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οι δύο ναυαγοσώστες της παραλίας έδωσαν μάχη για τη σωτηρία του ζευγαριού, καθώς βούτηξαν για να τους σώσουν καταφέρνοντας όμως να βγάλουν έξω μόνο τη σύζυγό του και δυστυχώς άφησαν το πτώμα του 50χρονου Ρουμάνου να το χτυπούν τα κύματα χωρίς να μπορέσει κανένας να πλησιάσει, καθώς τα τεράστια κύματα και η απότομη παραλία στο Κάθισμα, δεν τους επέτρεπαν να κάνουν την περισυλλογή.

Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ το Λιμενικό είχε δώσει εντολή να πετάξει ελικόπτερο στην περιοχή ώστε να βοηθήσει, ένα μεγάλο κύμα έβγαλε τη σορό στην παραλία όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΤΟ ΒΗΜΑ