Ακαρνανικά Νέα

Στη σύλληψη τριών ανδρών για κλοπή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια προέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Ειδικότερα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν ύποπτο όχημα, με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε ύποπτη λέμβος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή “ΙΒΑΡΗ” ν. Λευκάδας και να προσεγγίζει εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας. Λίγο αργότερα, η λέμβος αναχώρησε από το ανωτέρω σημείο και αφού κατέπλευσε σε παραλία της εν λόγω περιοχής, φορτώθηκε ικανός αριθμός ιχθύων, στο Ι.Χ.Ε όχημα στο οποίο επέβαινε ένα άτομο.

Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα αναχώρησε με προορισμό την έξοδο της ν. Λευκάδας και ακινητοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πλωτή γέφυρα «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ». Ακολούθησε έρευνα από τα ανωτέρω στελέχη στο Ι.Χ.Ε, με επιβαίνοντες τους τρεις συλληφθέντες, εντός του οποίου εντοπίστηκαν τρεις σάκοι και τελάρα φενιζόλ με ιχθύες του είδους λαυράκι, τσιπούρα και κέφαλος, συνολικού βάρους διακοσίων είκοσι κιλών (220 Kg).

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν μία λέμβος, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, αλιευτικά εργαλεία, καθώς και τα ανωτέρω αλιεύματα, τα οποία αποδόθηκαν στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Οι άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση των διατάξεων του Ν. 1300/1982 (Μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή της ζωοκλοπής και της ζωοκτονίας), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του Ν. 420/1970 (Παράνομη αλιεία σε εκμεταλλεύσεις ιχθυοτρόφων υδάτων και υδατοκαλλιεργειών – Ιχθυοκλοπή), καθώς και του άρθρου 374 (Διακεκριμένη κλοπή) του Π.Κ.

agriniopress