Ακαρνανικά Νέα

*Γράφει ο Λ. Παλαιοδήμος, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

           

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την χθεσινή παρουσίαση στο Αγρίνιο του νέου βιβλίου του κ. Γιώργου Καραμπελιά «1909-1922: Επανάσταση και Αντεπανάσταση στην Ελλάδα» στην εκδήλωση «1922: Το μεγάλο ρήγμα» για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Είμαι Πόντιος εκ της μητρός μου (Σαρίτσογλου, Άγιος Κωνσταντίνος) και έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό το τραγικό κομμάτι της ιστορίας μας. Σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση ή αποφασίσουν να διαβάσουν το βιβλίο του κ. Καραμπελιά θα ήθελα να προτείνω να διαβάσουν και το βιβλίο “IonianVision” του Βρετανού MichaelLlewellyn-Smith, ο οποίος παρουσιάζει τα δεδομένα υπό άλλη οπτική, ώστε να έχουν εικόνα και των δυο πλευρών. Από την εκδήλωση κρατάω τη διαπίστωση ότι αντιμετωπίζουμε υπαρξιακό πρόβλημα ως Έθνος λόγω δημογραφικής συρρίκνωσης και άλλων παραγόντων, για το οποίο μιλάω συχνά.

Σήμερα το μεσημέρι είχα την τιμή να δώσω συνέντευξη στο δημοσιογράφο κ. Παντελή Κούτσικο του ΑΧΕΛΩΟΣ TV, η οποία θα προβληθεί στην εκπομπή «Πολιτική Επικαιρότητα» μετά το δελτίο ειδήσεων στις 10 μμ σήμερα. Μεταξύ άλλων ανέφερα ότι για να γίνουμε μια δημιουργική κοινωνία χρειαζόμαστε χαμηλή δίκαιη φορολογία (η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει το σύστημα flattax 15% με όλες τις δαπάνες να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα), ασφάλεια-δημόσια τάξη, προστατευμένα σύνορα και ενίσχυση των νέων να κάνουν οικογένεια. Έγινε αναφορά στο μεγαλύτερο πρόβλημα του Έθνους, το δημογραφικό. Επίσης, ανέφερα την αισιοδοξία μας ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θα μπει στη Βουλή και ενδεχομένως ο ένας εκ των βουλευτών της να είμαι εγώ λόγω του μεγάλου πληθυσμού του νομού μας.

Έπειτα, επισκέφτηκα όλες τις μικρές επιχειρήσεις στην οδό Καρπενησίου (Αγρίνιο). Δυστυχώς, είδα πάρα πολλά κλειστά μαγαζιά. Όμως, είδα και χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων, το οποίο μας δίνει ελπίδα και δύναμη.

Προχωράμε σταθερά μέρα-μέρα.

Θέλω να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους Αγρινιώτες και σε όλους του Οδηγούς. Ο Άγιος Χριστόφορος να σας προστατεύει.

Λεωνίδας Παλαιοδήμος

Επίκουρος καθηγητής νοσοκομειακής ιατρικής, αξιωματικός ΠΑ εα και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

www.leonidaspalaiodimos.gr

@LeonPalaiodimos