Ακαρνανικά Νέα

Η Αργεντινή έφτασε στην κατάκτηση του Copa America με τον Λιονέλ Μέσι να σπάει όλα τα κοντέρ στην πορεία της μέχρι τον τελικό.

Το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Λιονέλ Μέσι δεν αμφισβητείται από κανέναν. Οι haters του είχαν να του προσάψουν μόνο ότι δεν είχε κατακτήσει κάποιον τίτλο, έστω έναν, με την Εθνική Αργεντινής.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής (11/07) το έκανε και αυτό και μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού κατέκτησε το Copa America στο Μαρακανά κόντρα στην Βραζιλία (1-0).

Μπορεί στον τελικό να μην σκόραρε, όμως αυτά που έδωσε μέχρι να φτάσει εκεί η “αλμπισελέστε” είναι εξωπραγματικά και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τις τεράστιες εμφανίσεις που πραγματοποίησε.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι συμπαίκτες του τον σήκωσαν στα χέρια μετά το τέλος του τελικού αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του.

Πρώτος σχεδόν παντού

Ας τα πάρουμε ένα ένα από την αρχή. Ο Λιονέλ Μέσι όχι μόνο πέτυχε τέσσερα γκολ, αλλά έδωσε και πέντε ασίστ. Κάτι που σημαίνει ότι είχε εμπλοκή σε εννιά γκολ της Αργεντινής.

Με εξαίρεση τον τίτλο του πρώτου σκόρερ τον οποίο μοιράστηκε με τον Λουίς Ντίας της Κολομβίας, στις υπόλοιπες δύο στατιστικές κατηγορίες ήταν μόνος πρώτος.

Ο “Λίο” ήταν επίσης πρώτος σε τελικές προσπάθειες με 28 σουτ, στις κάθετες πάσες (9), αλλά και σε εκείνες που έγιναν στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου με 122!

Αν προσθέσουμε και ότι δημιούργησε 21 ευκαιρίες για γκολ εκ των οποίων οι 6 χαρακτηρίζονται ως μεγάλες ευκαιρίες καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ τα έκανε σχεδόν όλα μόνος του, οδηγώντας με στατιστική ακρίβεια την Αργεντινή μέχρι την κορυφή.

Sport24.gr