Ακαρνανικά Νέα

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε χθες Τρίτη 16 Αυγούστου το νησάκι της Κουκουμιτσας στην Βόνιτσα και παρακολούθησαν το κλασικό πλέον υπερθέαμα του Γιάννη Χαρούλη.

Ο Γιάννης Χαρούλης είχε απίστευτη ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, ενέργεια που συχνά πήγαζε απ’ το διψασμένο κοινό και, βέβαια, επέστρεφε προς την αντίθετη φορά.

Αν και πάντα υπάρχει ενδιαφέρον σε αυτό, θα αποφύγω να αναλωθώ στη λίστα με τα τραγούδια της χθεσινής βραδιάς, καθώς ως γνωστόν ο Γιάννης Χαρούλης είναι από τους πλέον αυθεντικούς και αυθόρμητους καλλιτέχνες που χαρίζουν μοναδικό συναίσθημα σε κάθε συναυλία. Καμία συναυλία δεν είναι ακριβώς ίδια με κάποια άλλη. Όσες φορές και να τον ακούσεις θα προσφέρει κάτι νέο και μοναδικό. Αρκετά τραγούδια απ’ το «Κολιμπρί» μπλέξανε άρτια με άλλα που δεν λείπουν από τις ζωντανές του εμφανίσεις. Αρκετά ευχάριστη έκπληξη ήταν πως ακόμη και τα τραγούδια αυτά συχνά είχαν λιγότερο ή περισσότερο πειραχτεί πολύ πετυχημένα από την ομάδα των μουσικών, προσφέροντας κάτι φρέσκο όπως για παράδειγμα τα «Για Σένα Λέω», «Σου Μιλώ Και Κοκκινίζεις», «Μιλώ Για Σένα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας ήταν φανερό πως η ομάδα του Γιάννη συνέβαλε πολύ δυναμικά στο να καταστεί αυτή η βραδιά μοναδική.

Εν ολίγοις, ο Γιάννης Χαρούλης κατάφερε αυτό που προσωπικά θεωρώ στοίχημα για κάθε καλλιτέχνη: να ισορροπήσει ανάμεσα σε νέο και δοκιμασμένο, σε ανανέωση και ταυτότητα. Για αυτό και το κοινό του είναι τόσο άρτια ετερόκλητο αλλά σταθερά παθιασμένο.