Ακαρνανικά Νέα

Έβαλε το φίδι στην τσάντα μεταφοράς και κατέρρευσε.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου η 39χρονη ερπετολόγος η οποία δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα υπέστη αναφυλακτικό σοκ.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό του ρεπορτάζ το Voria.gr, όλα συνέβησαν σε σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται κοντά στην οδό Γιαννιτσών. Την οχιά εντόπισε ο επιστάτης στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου. Άμεσα ο άνδρας ενημέρωσε τη διεύθυνση και πραγματοποιήθηκε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή».

Η ερπετολογός έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί και αυτό τη δάγκωσε

Ο επιστάτης του σχολείου έβγαλε εκτός του ισογείου του σχολείου το φίδι, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο, χρησιμοποιώντας μια σκούπα. Στη συνέχεια η ερπετολόγος η οποία φορούσε ένα γάντι, που φέρεται να έμοιαζε με τύπου κηπουρικής, έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε.

Κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών

Η γυναίκα κατάφερε να κλείσει την οχιά μέσα στο κλουβί και να το τοποθετήσει μέσα στο όχημά της πριν αρχίσει να καταρρέει μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς υπέστη αναφυλακτικό σοκ.

Η 39χρονη φέρεται αρχικά να εκτίμησε πως είχε περιθώριο ενός 24ωρου, ωστόσο η κατάσταση της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. Έτσι άμεσα στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ και πρώτα έφτασαν δυο δικυκλιστές ενώ στη συνέχεια ασθενοφόρο το οποίο τη μετέφερε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ αιμοδυναμικά ασταθής και σε κρίσιμη κατάσταση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για έμπειρη ερπετολόγο, η οποία έκρινε ότι μπορούσε να μαζέψει το φίδι χωρίς τη χρήση κάποιου επιπλέον εργαλείου, πέραν του γαντιού και η οποία εκτίμησε ότι πιθανόν η οχιά να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

newsbeast