Ακαρνανικά Νέα

Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν σε περιοχές του νότιου Ισραήλ ενώ εξαπολύθηκε ομοβροντία ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Νέα ανάφλεξη στο Μεσανατολικό, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν σε περιοχές του νότιου Ισραήλ ενώ εξαπολύθηκε ομοβροντία ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα το πρωί, σε μια αιφνιδιαστική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν στα σπίτια τους

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν.

Μία Ισραηλινή σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων είχαν αναπτυχθεί σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας ενώ σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ.

Αναφορές ωστόσο κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Άνθρωποι στους δρόμους μετά την επίθεση με ρουκέτες στη Λωρίδα της Γάζας, 7 Οκτωβρίου, 2023. REUTERS/Amir Cohen

Κατάσταση πολέμου

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικού στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων.

Παλαιστίνιοι ένοπλοι κυκλοφορούν στους δρόμους.

«Αριθμός τρομοκρατών έχει διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Εικόνες καταστροφής στο Ισραήλ

Ομοβροντία ρουκετών έπληξε το Ισραήλ

Σπάνια δήλωση από τη Χαμάς

Ο ηγέτης της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι η ένοπλη ομάδα έχει ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ισραήλ, όπως αναφέρει το Associated Press.

Σε μια σπάνια δημόσια δήλωση, ο Μοχάμεντ Ντέιφ είπε ότι 5.000 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου για να ξεκινήσει η «Επιχείρηση Καταιγίδα Αλ Άκσα».

«Αποφασίσαμε να πούμε: αρκετά», είπε ο Ντέιφ καθώς προέτρεψε όλους τους Παλαιστίνιους να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ.

Ήχησαν σειρήνες

Πριν τις επιθέσεις, συναγερμοί ήχησαν για αρκετά λεπτά στις νότιες περιοχές γύρω από τη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Εκρήξεις ακούγονταν σε πόλεις γύρω από το Τελ Αβίβ και έξω από την Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, με τον στρατό να μην δίνει άμεσα λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την προέλευσή τους.

in.gr