Ακαρνανικά Νέα

Την Πέμπτη ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Καραγκούνης επισκέφθηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό. 

Στη συνάντηση αυτή γνωριμίας, αφού ο κ. Καραγκούνης καλωσόρισε το νέο Μητροπολίτη του έθεσε το θέμα της προστασίας των βυζαντινών μνημείων που είναι διάσπαρτα στο νομό μας από πυρκαγιές.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν καταμετρηθεί 11 πυρκαγιές σε Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς στο νομό μας . Ο κ. Καραγκούνης έθεσε το θέμα μιας και είναι μέλος της γραμματείας πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στενός συνεργάτης του Τομεάρχη Προστασιας του Πολίτη κ. Σπίρτζη.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον κ. Καραγκούνη για την παρέμβαση αυτή και τον ενημέρωσε ότι είναι στις προθέσεις του σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των Ιερών Μονών και των Ιερών Ναών, ιδιαίτερα των βυζαντινών ναών που βρίσκονται διάσπαρτοι στο νομό μας. 

Η ανάγκη για προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τις πυρκαγιές  είναι πολύ μεγάλη και οι δύο άντρες συμφώνησαν σε αυτό .

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την προστασία και το σεβασμό των πολιτιστικών μας μνημείων με αρωγό την εκκλησία σε αυτή την προσπάθεια.