Ακαρνανικά Νέα

«Το 95% των διασωληνωμένων δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί» είπε ο πρωθυπουργός – «Όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε προστατευμένοι» – Σακελλαροπούλου: Ελπίζω ότι θα είναι το τελευταίο Πάσχα που περνάμε χωρίς τις παραδοσιακές μας συνήθειες

Για την πανδημία, την πορεία του εμβολιασμού αλλά και την οικονομία επ αφορμής της κατάθεσης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης στην Κομισιόν, ενημέρωσε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός,  το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι μια πολύ σημαντική δουλειά η οποία έχει γίνει από όλους μας, ένα Σχέδιο το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναδιατάξει πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να διαθέσει σημαντικούς πόρους στην ψηφιακή μετάβαση, στην προσπάθεια την οποία πρέπει να καταβάλουμε για να μετατρέψουμε την ελληνική οικονομία σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Περιλαμβάνει όμως και πολύ σημαντικές δράσεις, όπως ζητήματα κοινωνική ηθικής, κατάρτισης, στήριξης της νεολαίας.

Στην συνέχεια μιλώντας για την κατάσταση στο  Εθνικό Σύστημα Υγείας είπε πως το 95% των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ΜΕΘ δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, κατά συνέπεια είναι χρέος όλων μας να στείλουμε αυτό το μήνυμα, ειδικά στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Από πλευράς της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημείωσε πως είναι θετικό και μας γεμίζει ελπίδα ότι στις επόμενες εβδομάδες, όπως έχθα ήθελα για μια ακόμα φορά να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

protothema.gr