Ακαρνανικά Νέα

Το χτύπησε αυτοκίνητο – Δείτε βίντεο.

Στο Μονπελιέ καταγράφηκαν επεισόδια μεγάλης έκτασης μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών οπαδών, ενώ στις συμπλοκές ενεπλάκησαν και εθνικιστές, αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας, έπειτα από τη νίκη της Γαλλίας με 2-0 επί του Μαρόκου στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022. Ένα νέο παιδί έχασε τη ζωή του.

Μετά την πρόκριση των «τρικολόρ» στον τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά στο Κατάρ σημειώθηκαν επεισόδια σε μεγάλα αστικά κέντρα της Γαλλίας, αλλά ως επί το πλείστον οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν και έλεγξαν την κατάσταση. Στο Μονπελιέ, όμως, τα πράγματα ξέφυγαν. «Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε από έναν οδηγό κι έχασε τη ζωή του λίγο μετά αφού μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά τοπικού νοσοκομείου», ανέφερε η γαλλική «Le Parisien».

Ακολούθησε ανακοίνωση από τον Χουζ Μουτού, περιφερειάρχη του Ερό ο οποίος δεν αποκάλυψε την ηλικία του νεαρού που έχασε τη ζωή του. «Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε στο Μονπελιέ από έναν ασυνείδητο οδηγό μετά τον ημιτελικό. Πέθανε λίγο μετά αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν, ενώ αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στα social media κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν μια ομάδα νεαρών να περικυκλώνουν ένα λευκό αυτοκίνητο στο οποίο κάποιος επιβάτης ανεμίζει μια γαλλική σημαία και προσπαθούν να την αρπάξουν, τότε ο οδηγός πατάει γκάζι και παρασέρνει τους νεαρούς. Ακολούθως συνεχίζει στην πορεία του χωρίς να ενδιαφέρεται για να το αν έχει χτυπήσει τους νεαρούς και συνεχίζει την πορεία του.

Και σε άλλες πόλεις καταγράφηκαν τραυματισμοί, αλλά και προσαγωγές. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ στο κέντρο του Παρισιού η αστυνομία έκανε 115 προσαγωγές.

newsbeast.