Ακαρνανικά Νέα

Δείτε τις φωτογραφίες που πόσταρε ο μέσος του Μαρόκου.

Ο Σοφιάν Άμραμπατ, αδερφός του παίκτη της ΑΕΚ Νορντίν, διεθνής μέσος με την εθνική του Μαρόκου ακόμη πανηγυρίζει την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 επί της Ισπανίας στα πέναλτι (3-0, 0-0 κανονική διάρκεια και παράταση). Ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, δύο φωτογραφίες που εξόργισαν τους Ισπανούς.

Αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας Μπόνο που σταμάτησε τρία πέναλτι, ο Άμραμπατ θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. Πήγε στο ματς ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του Μαρόκου στο τουρνουά και με την εμφάνισή του περιόρισε κατά πολύ τους μέσους της Ισπανίας – έτρεξε σχεδόν 15 χιλιόμετρα, κέρδισε επτά στις επτά μονομαχίες και είχε 4/4 τάκλιν.

Σε story που έκανε στο Instagram, λοιπόν, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ορισμένες από τις φωτογραφίες που του άρεσαν περισσότερο από όσες του έστειλαν μετά το ματς. Στη μια χρησιμοποιήθηκε ένα meme με τον ηθοποιό Τέρι Κρους που κάνει «κεφαλοκλείδωμα» σε τρεις. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία ο Άμραμπατ είναι ο Αμερικανός ηθοποιός και οι Σέρχιο Μπουσκέτς, Γκάβι και Πέδρι, οι Ισπανοί μέσοι, οι άλλοι τρεις.

Η επόμενη φωτογραφία, όμως, ήταν εκείνη που δεν άρεσε καθόλου. Είναι ένα φωτομοντάζ που δείχνει τον Σοφιάν Άμραμπατ να κρατάει ένα σπαθί στο δεξί του χέρι και να έχει περασμένη μια ασπίδα, ενώ στον ώμο του κρέμεται το σώμα του Γκάβι. Η λεζάντα γράφει: «Ο Αλλάχ να σε έχει καλά».

Αυτό δεν άρεσε καθόλου σε ορισμένους Ισπανούς οπαδούς που σχολίασαν πως ένα ποδοσφαιρικό ματς δεν θα έπρεπε να προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις γιατί δεν πρόκειται για… πόλεμο και δεν υπάρχουν θύματα μετά από ένα ματς.

Το Μαρόκο, πλέον, προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος στα προημιτελικά (10/12) του Παγκοσμίου Κυπέλλου με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού της Αγγλίας με τη Γαλλία (10/12).

newsbeast.gr