Ακαρνανικά Νέα

Ξεκινώντας την ενημέρωση, o Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η διάμεση ηλικιών όσων μολύνονται από την Covid 19 έχει μειωθεί στα 36 έτη, προσθέτοντας ότι «συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες», παρά το γεγονός ότι παρατηρείται μείωση του γενικότερου αριθμού των κρουσμάτων στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.

Μέχρις τις 16:00 είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 68.000 εμβολιασμοί, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τους 100.000.

Όπως είπε, από την Πέμπτη (10/06) ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών με τα τρία εμβόλια (Pfizer, Moderna και AstraZeneca).

Ανοίγουν πάνω από 420.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με Pfizer/ΒioNTech, Moderna και Johnson & Johnson, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι όλες οι Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν μείωση κρουσμάτων κορονοϊού, όμως πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Όπως είπε, συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων στις νεώτερες ηλικίες.
Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 6.430.792 εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Το 39% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 23,7% έχει εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση.

Χαρδαλιάς: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο (12/06)

  • Από το Σάββατο (12/06) η απαγόρευση κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά μία ώρα και θα ισχύει από τη 01:30 έως και τις 05:00, ενώ από 01/07 η απαγόρευση αυτή αίρεται οριστικά.
  • Από τη Δευτέρα (14/06) επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης όλων των ΑΕΙ.
  • Από το Σάββατο (12/06) θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνον καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας διάρκειας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Από το Σάββατο (12/06) επανεκκινούν την λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνον εκείνες που έχουν ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής είσοδος και έξοδος των πελατών.
  • Αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής θεατών σε συναυλίες με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Για τις εμποροπανηγύρεις επιτρέπεται η επανεκκίνησή τους μόνο σε Περιφερειακές Ενότητες, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ξεπερνά το 50%.

Cnn.gr