Ακαρνανικά Νέα

«Η δουλειά μου είναι να κάνω τον Ολυμπιακό καλύτερη ομάδα»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε και μετά το ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε τόσο την αναμέτρηση όσο και ορισμένες σκέψεις για την επόμενη σεζόν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε αναλυτικά… «Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε για τη συμπαγή της εμφάνιση για 40 λεπτά, ειδικά στο πρώτο μέρος. Εχει ποιότητα σε κάθε θέση και μπορεί να τιμωρήσει τον αντίπαλο. Για ακόμα μία φορά είχαμε την ίδια ερώτηση, αυτό λέγαμε με τους παίκτες στα αποδυτήρια. Είμαι περίεργος ποιος είναι ο πραγματικός Ολυμπιακός, η ομάδα που ξεκινάει ή αυτή που τελειώνει τους αγώνες. Πρέπει να βγάλουμε ένα συμπέρασμα γιατί κάθε φορά είμαστε διστακτικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Δεν είναι λογικό να ξεκινάς και να δίνεις σε 13 άστοχα σουτ επτά επιθετικά ριμπάουντ. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε με αλλαγές, δεν πήραν κανένα επιθετικό ριμπάουντ οι αντίπαλοι. Είμαι πραγματικά περίεργος γι’ αυτή την ομάδα. Κάναμε καλή προσπάθεια στο β’ μέρος, αλλά δεν ήταν αρκετή. Λάθη και άστοχα σουτ έδωσαν στη Φενέρμπαχτσε την ευκαιρία να πάρει με την εμπειρία της τη νίκη.

Για να παίξουμε με αλλαγές στην άμυνα πρέπει να βάλουμε τον Βεζένκοβ στο τρία, για να μεγαλώνουμε το γήπεδο και να σταματάμε την κυκλοφορία της μπάλας στον αντίπαλο. Αυτό υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να το υπηρετήσουν, κάνουν 2-3 φάουλ εύκολα. Όποιος καταλαβαίνει μπάσκετ, ξέρει ποιοι μπορούν και ποιοι όχι σε αυτή την άμυνα. Δεν είναι όμως μόνο η άμυνα στην οποία ξεκινάμε άσχημα, έχουμε πρόβλημα και στην εκτέλεση στην επίθεση. Είναι κάποιοι που όταν νιώθουν άνετα στην επίθεση είναι αποτελεσματικοί και στην άμυνα. Είμαστε διστακτικοί, σκεφτόμαστε πολύ, χάσαμε απόψε πολλά lay-ups. Κάναμε πολλά λάθη, χαλάσαμε τις αποστάσεις, παίξαμε με το ένστικτο.

Έχουμε κάνει πολλές ήττες στο ΣΕΦ, είναι ψυχοφθόρο για εμένα, δεν ήταν ο Ολυμπιακός που έπρεπε στο ΣΕΦ. Η δουλειά μου είναι να κάνω τον Ολυμπιακό καλύτερη ομάδα, να έχει περισσότερη ποιότητα, να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Αν στραβώσει κάτι στη χρονιά, έχουμε παιδιά που είναι δύσκολο να σηκώσει κεφάλι. Έχουμε έναν κορμό παικτών και τουλάχιστον τρεις ξένους παίκτες ικανούς να μας βοηθήσουν και του χρόνου. Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, γιατί τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός άλλαζε όλους τους ξένους τους. Έχουμε έναν κορμό, τον Βεζένκοβ που είναι άλλος παίκτης, θα αρχίσουμε από άλλη βάση πια».

Πηγή: gazzetta.gr