Ακαρνανικά Νέα

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ, Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ» ΣΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΒΑΣΙΛΑ

«Το ελληνικό θέατρο και ο ελληνικός κινηματογράφος, με το σπουδαίο πολιτιστικό έργο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, προσθέτοντας πως «το σύνολο εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια, αγκαλιάζεται ήδη από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και αποδεικνύει την σημασία του για τον τόπο και τους επαγγελματίες».

Στο πλαίσιο αυτό, το πολιτιστικό ταξίδι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνεχίζεται  με πολλούς και ιδιαίτερους προορισμούς σε κάθε άκρη των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Κάποιοι σταθμοί είναι μουσικοί, κάποιοι άλλοι κινηματογραφικοί ενώ άλλοι, όπως ο προορισμός της Τετάρτης 28/07 στη Ναύπακτο και της Πέμπτης στα Καβάσιλα της Ηλείας 29/07, είναι θεατρικοί.

Πρόκειται για την παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο ALHAMBRA ART THEATRE, σε διασκευή – σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα, ο οποίος επίσης ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Κλέαρχου». Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη. Δίπλα τους θα απολαύσουμε και τους Βαγγέλη Δουκουτσέλη, Εύη Κολιούλη, Αντώνη Καλομοιράκη, Μαρία Κοκολάκη.

Πρόκειται για μία  ξεκαρδιστική κωμωδία που θα μείνει σε όλους αξέχαστη, όπως και η θρυλική κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και σενάριο του ιδίου και του Πολύβιου Βασιλειάδη. Το 1961 που παρουσιάστηκε η ταινία (από το ομώνυμο θεατρικό έργο) τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ενσαρκώσει τα ιερά τέρατα του ελληνικού σελιλόιντ, Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκος Ρίζος.