Ακαρνανικά Νέα

Πρόκειται για Αιγύπτιους υπηκόους με την κατηγορία συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της πρόκλησης ναυαγίου.

Σε  εννέα συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Πρόκειται για Αιγύπτιους υπηκόους με την κατηγορία συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της πρόκλησης ναυαγίου.

Την ίδια ώρα νέα δεδομένα για την πορεία του «πλοίου θανάτου» έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όλα δείχνουν πως το πλοίο ξεκίνησε από την Αίγυπτο, κι όχι από τη Λιβύη, κάνοντας στάση εν τέλει στο λιμάνι Τομπρούκ πριν ξεκινήσει ξανά για την Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλιευτικό ξεκίνησε άδειο από την Αίγυπτο, φόρτωσε τους μετανάστες από το Τομπρούκ και στη συνέχεια συνέχισε τη μοιραία διαδρομή του.

Στη διαδρομή, όμως, το αλιευτικό ανετράπη, βυθίστηκε και παρέσυρε στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Το γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι ήταν αυτοί που φέρονται να είχαν ρόλο διακινητή στην υπόθεση, ενισχύει και το σενάριο να έχει ξεκινήσει το πλοίο από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη.

Ανήλικοι μεταξύ των διασωθέντων

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο της Πύλου υπάρχουν και 6-8 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας.

Εκεί θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών.

in.gr