Ακαρνανικά Νέα

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας φιλοξένησε την εβδομάδα που πέρασε τον διακεκριμένο προπονητή ιστιοπλοΐας κ. Δανέζη Θεολόγο*, σε ένα camp για σκάφη ILCA 4, που αποτέλεσε πολύ σημαντική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και σημείο αναφοράς για την προετοιμασία των αθλητών ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων.
Το camp ήταν διάρκειας 4 ημερών , από Δευτέρα 20/6/22 έως και την Πέμπτη 23/6/22 και παρά το «φορτωμένο» ωράριο (10-11 ώρες ημερησίως!), το ενδιαφέρον των αθλητών παρέμεινε αμείωτο μέχρι τέλους.

Κατά την διάρκεια του camp, ο καιρός ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικός, καθώς από νωρίς κάθε μεσημέρι είχαμε γύρω στα 15 μίλια αέρα με χαμηλό κυματισμό, που ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τις άψογες συνθήκες που τους επιφύλασσε.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών, στο camp συμμετείχαν συνολικά 9 αθλητές, 5 από τον Όμιλο μας, 2 αθλητές από τον ΝΟΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και 2 αθλητές από τον ΝΙΟΠΡΕΒΕΖΑΣ και φυσικά ο προπονητής μας Leo Clark Lens που συνόδευε τον κ. Δανέζη στις εισηγήσεις του.

Ευχαριστούμε πολύ, κατ αρχήν τον κ. Δανέζη που μας τίμησε με την παρουσία του και αφιέρωσε τόσες ώρες καθημερινά για την επιμόρφωση αθλητών και προπονητή και δηλώνουμε από τώρα ότι θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να επαναλάβουμε το εγχείρημα.
Επίσης, ευχαριστούμε την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία που βοήθησε στην διοργάνωση του camp και τέλος το Κέντρο Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που συνέβαλλε στην υλοποίηση του.

  • Ο Θεολόγος Δανέζης έχει μια σημαντική προπονητική και αθλητική καριέρα 41 ετών, με πολλά έτη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αποτελεί ένα από τα κορυφαία στελέχη τηης Ελληνικής Ιστιοπλοΐας.
    Ο κ. Δανέζης έχει εργαστεί ως Εθνικός προπονητής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας τις περιόδους 1991-1996 και 2009-2013 καθώς και σε διάφορους Ναυτικούς Ομίλους σε Ελλάδα και Κύπρο. Στη ΓΓΑ (1987 – 2013), μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, διετέλεσε διευθυντής των Σχολών Προπονητών Ιστιοπλοΐας και Πρόεδρος της επιτροπής των Προπονητών Ιστιοπλοΐας. Επίσης, έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ως πρόεδρος των επιτροπών αγώνων. Επίσης, έχει διατελέσει προσωπικός προπονητής Ολυμπιονικών και Παγκόσμιας κλάσης αθλητών.
    Ως αθλητής, ο Θεολόγος Δανέζης υπήρξε ένας από τους πρώτους διακριθέντες Έλληνες αθλητές, καθώς συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα στις εξής κατηγορίες: Optimist (1967-1968), 420 (1970 -72), Finn (1973-74), 470 (1975-1983), Soling (1984-1985). ) και συμμετείχε σε πολλά Βαλκανικά – Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, κυρίως στην κατηγορία 470 και σε διάφορους Εθνικούς και Διεθνείς αγώνες Offshore από το 1971.