Ακαρνανικά Νέα

Στον αγώνα μεταξύ των καλύτερων αθλητών στην Ελλάδα, την Πανελλήνια πρόκριση Εθνικών Ομάδων συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα ο ΝΑΟΒ, όπου σημείωσε και την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία, καθώς ο αθλητής Δημήτρης Ζαχαράκης έγινε ο πρώτος αθλητής μας που κατάφερε να προκριθεί στην Εθνική Ομάδα optimist που θα συμμετάσχει εκτός των άλλων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη.

Ο ΝΑΟΒ συμμετείχε στην πρόκριση με 5 αθλητές στα optimist και 4 στα Ιlca 4, όπου εκτός της πρόκρισης του Ζαχαράκη σημειώθηκαν και άλλες επιμέρους διακρίσεις.

Ξεχώρισαν, η 1η θέση του Παντελή Κυρίκου στην τελευταία ιστιοδρομία από τις 9 του 4ήμερου η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει την πρόκριση και παρέμεινε στην 15η θέση μεταξύ 50 αθλητών, καθώς η άκυρη κούρσα (UFD) της 1ης ημέρας καθόρισε την τελική θέση του.

Μέχρι τέλους πάλεψε για την πρόκριση και η Μελίνα Γκατζίνη, καθώς έμεινε εκτός εθνικής ομάδας για ελάχιστη διαφορά που κρίθηκε στην τελευταία κούρσα (αυτή που μέτρησε και αυτή που δε μέτρησε).

Παρόλα αυτά έδειξε ότι πλέον κοιτάζει την 1η δεκάδα στα «ίσια» και αντίστοιχη επιτυχία, αν όχι μεγαλύτερη, είναι εφικτός στόχος για το μέλλον.

Ξεχωριστές στιγμές του αγώνα για τον ΝΑΟΒ ήταν επίσης, η 1η θέση του Νίκου Παππά στην 7η ιστιοδρομία του αργυρού στόλου στα optimist, όπου τελικά τερμάτισε 7ος στον αργυρό στόλο (64ος γενική) και η πολύ μεγάλη προσπάθεια του Γιάννη Χαμζά να ανατρέψει την κακή 1η ημέρα, όπου πέρασε τελευταίος 57ος στον χρυσό στόλο, έφτασε μέχρι την 20η θέση αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και τερμάτισε 31ος.

Αντίστοιχα, η Μυρτώ Πανταζοπούλου κατετάγη 78η στην γενική κατάταξη optimist (26η στα κορίτσια) και ο Γιώργος Μπαλάσκας κατέλαβε την 92η θέση.

Στα ilca 4 o Θοδωρής Φέγγαρης τερμάτισε 23ος και ο Γιάννης Τζεφριός 31ος.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Θεοδωράκη για την βοήθειά του στον αγώνα και την βοήθεια του προς τα παιδιά του ILCA.