Ακαρνανικά Νέα

Υποχρεωτική θα είναι και σε ταξί και φαρμακεία.

Τις τελευταίες εκκρεμότητες όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας έκλεισε χθες η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν και ενόψει καλοκαιριού πώς θα ταξιδεύουν για τις διακοπές τους αλλά και οι επαγγελματίες στις μεταφορές να ξέρουν τους κανόνες που θα ισχύουν από εδώ και πέρα.

Όλα όσα αλλάζουν στις μετακινήσεις με πλοία

Όσον αφορά στα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Όσον αφορά στα επιβατηγά πλοία: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει όμως υποχρεωτική η χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες.

Η μάσκα μένει σε ταξί και φαρμακεία

Οι απορίες για το τι θα ισχύει στις μετακινήσεις με ταξί λύθηκαν και έτσι η μάσκα είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς όσο και τους επιβάτες.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και για τα φαρμακεία τόσο για το προσωπικό και τους πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες 01/06 έως και 15.09.2022 η μάσκα έχει πάψει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στις προαγωγικές και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και στις εξετάσεις στα πανεπιστήμια.

newsbeast.