Ακαρνανικά Νέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στο Θύρρειο και λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε προς τον Δρυμό όπου και απείλησε σπίτια.

Για προληπτικούς λόγους η πυροσβεστική με την αστυνομία εκκένωσαν μέρος του χωριού καθώς η πύρινη λαίλαπα είχε πλησιάσει απειλητικά τα πρώτα σπίτια του χωριού που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία.

Από την πρώτη στιγμή η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και με επίγεια αλλά και εναέρια μέσα, ανάμεσα στα οποία και το ρωσικό «θηρίο» Beriev.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε διαδικτυακώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ (1 CL215, 2 PZL), ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φυσικά κατά την διάρκεια της νύχτας τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν και αν χρειαστεί θα ξεκινήσουν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.

Η νύχτα αναμένεται να είναι μακρά για τους πυροσβέστες αλλά και τους κατοίκους του Δρυμού των οποίων φυσικά το πρώτο μέλημα ήταν να σώσουν τα σπίτια που απειλούνταν κάτι που όπως φαίνεται αυτή την ώρα το πέτυχαν.

Βέβαια κάηκαν κάποια στρέμματα με ελιές και άλλες καλλιέργειες αλλά αυτό είναι το λιγότερο που θα πρέπει να μας απασχολεί αυτή την στιγμή.

Το θετικό, αν μπορούμε να βρούμε κάτι θετικό σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι πως κατά την διάρκεια της νύχτας ο αέρας που έπνεε στην περιοχή κόπασε.  

Ας ελπίσουμε τα πράγματα να καλυτερεύσουν κατά την διάρκεια της νύχτας και αύριο η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο, με την βοήθεια και πάλι των εναέριων μέσων.

Φωτο: e-maistros