Ακαρνανικά Νέα

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ θα μπορούν να δίνουν το «παρών» οι φίλαθλοι στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι Ιάπωνες θα μπορούν να παρακολουθήσουν διά ζώσης τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8) αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα της χώρας Yomiuri.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να απαιτείται για την είσοδο στα γήπεδα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή επίδειξη αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.

Επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η Yomiuri αποκαλύπτει ότι, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που εκπονείται αυτές τις ημέρες, θα απαγορεύονται οι επευφημίες και η κατανάλωση φαγητού ή/και αλκοόλ, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ήδη αποφασίσει από το Μάρτιο να απαγορεύσουν την άφιξη θεατών από το εξωτερικό, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Παράλληλα, εντός του Ιουνίου αναμένεται και η απόφαση για την παρουσία Ιαπώνων στα γήπεδα.

Σύμφωνα με την Yomiuri, μια υπηρεσία ασφαλείας παρακολουθεί τη συμπεριφορά των φιλάθλων, οι οποίοι ενδέχεται να αποβληθούν ή να τους απαγορευτεί η είσοδος στο εξής, εφόσον δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Αυτό το σχέδιο έχει ως στόχο να σταματήσει τη διάδοση λοιμώξεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων μέσω αυστηρών αντιμέτρων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας.

Μέχρι σήμερα περίπου το 2,5% από τα 125 εκατομμύρια πληθυσμού έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Η ιαπωνική κυβέρνηση επικρίνεται έντονα για τη βραδύτητα του προγράμματος εμβολιασμού, το οποίο συμβάλλει στο κλίμα κατά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από μια νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη σε ολόκληρη την Ιαπωνία από την εφημερίδα Nikkei, προέκυψε ότι το 62% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ακυρωθούν ή να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ μόλις το 34%, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής τους αυτό το καλοκαίρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της Yomiuri, η κατάσταση στο Τόκιο είναι διαφορετική, καθώς το 49% των ανθρώπων που ζουν στην πρωτεύουσα θέλουν να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ το 48% θέλει να ακυρωθούν.

Συνολικά, το 25% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήθελαν να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με περιορισμένο αριθμό θεατών, ενώ το 24% είπε ότι θα ήθελαν να γίνουν χωρίς θεατές.

In.gr