Ακαρνανικά Νέα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ.

Η Δευτέρα 20/02/2023 ήταν μια ξεχωριστή μέρα τόσο για μένα προσωπικά όσο και για το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, καθόσον υπογράφηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η προγραμματική σύμβαση της περιοχής του Αμβρακικού Κόλπου.

Η σύμβαση αυτή υπογράφηκε παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιου Λιβανού, του Προέδρου της Μ.Ο.Δ Α.Ε. κ. Γεώργιου Παπαδημητρίου και των συνεργαζομένων δημάρχων των Δήμων Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, Αμφιλοχίας κ. Γεώργιου Κατσούλα, Πρέβεζας κ. Νικολάου Γεωργάκου και Ζηρού κ. Νικολάου Καλαντζή.

Για μένα προσωπικά η υπογραφή αυτή είναι μια δικαίωση της αρχικής προσπάθειας που είχαμε πράξει το 2009, μέσω του γνωστού σε όλους μας προγράμματος «Ανάσα». Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Αμβρακικού Κόλπου βασισμένη στην προώθηση των αλιευτικών και τοπικών προϊόντων, στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, στη δημιουργία υποδομών με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και στην ανάδειξη του πολιτιστικού του ενδιαφέροντος πάντα με σεβασμό για το φυσικό οικοσύστημα και τις ιδιαιτερότητες του.

Η ΟΧΕ του Αμβρακικού Κόλπου Θα περιλαμβάνει έργα άνω των 120 εκατομμυρίων € που θα υλοποιηθούν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.