Ακαρνανικά Νέα

Οι αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρων και συμβουλίων στις δημοτικές κοινότητες που θεσπίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ως ν. 5043/2023 είχαν ως αποτέλεσμα να διεξάγονται εκλογές σε Δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας για την ανάδειξη νέων προέδρων.

Ως εκ τούτου λοιπόν σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου το πρωί πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και στην Δημοτική Κοινότητα Βόνιτσας. Υποψήφιοι ήταν ο νυν πρόεδρος Χρήστος Χασακής από την παράταξη “Δύναμη Πολιτών” του Δημάρχου Γεωργίου Αποστολάκη και ο Δημήτριος Δημάκας, ο πρώτος σε σταυρούς από τον συνδυασμό “Κύμα Αλλαγής” του Αθανάσιου Κασόλα.

Στην μυστική ψηφοφορία πήραν μέρος εκτός από τους δύο υποψηφίους και τα υπόλοιπα μέλη του 7μελους συμβουλίου, τουτέστιν οι Ελισσάβετ Ζουμή Ζαφειρούλη από τον συνδυασμό “Κύμα Αλλαγής”, ο Κωνσταντινος Μασούρας από τον συνδυασμό “Δύναμη Πολιτών”, ο Aθανάσιος Κατσαράς και Καραλής Χρήστος από τον συνδυασμό “Συμφωνία Ελπίδας” και ο Φώτης Μάρης προερχόμενος από τον συνδυασμό “Δύναμη Πολιτών” ο οποίος όμως έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Από την ψηφοφορία αναδείχθηκε νέος πρόεδρος ο Δημάκας Δημήτριος ο οποίος συγκέντρωσε 5 ψήφους έναντι δύο του Χρήστου Χασακή. Έτσι στην Δημοτική Κοινότητα Βόνιτσας είχαμε αλλαγή στην θέση του προέδρου με τον Δημήτρη Δημάκα να παραμένει σε αυτή την θέση μέχρι τιε 31 Δεκεμβρίου 2023.

Εκλογές είχαμε επίσης σε άλλα δύο τοπικά διαμερίσματα. Εκεί όμως δεν είχαμε αλλαγές στην θέση των προέδρων αφού τόσο ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης στην Τοπική Κοινότητα Δρυμού, όσο και ο Γιάννης Παύλου στην Τοπική Κοινότητα Τρύφου.

Πλέον μένουν ακόμη να γίνουν δύο εκλογικές διαδικασίες. Η μία αφορά την Τοπική Κοινότητα Θυρρείου και η άλλη την Δημοτική Κοινότητα Παλαίρου.