Ακαρνανικά Νέα

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου οτι χορηγήθηκε κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα.

Με μια λακωνική αλλα κατηγορηματική δήλωση ο διοικητής του νοσοκομέιου Παίδων διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου οτι από το νοσοκομείο χορηγήθηκε κεταμίνη στην μικρή Τζωρτζίνα με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

“Βεβαιώνουμε οτι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια, είτε ως συστατικό άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος” είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββας.

Τι λένε οι γιατροί για την κεταμίνη

Σε κατάθεση την οποία έδωσε ειδικευόμενος γιατρός στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική και σε ερώτηση αν χορήγησε ή παρήγγειλε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα από τις 26-1-2002 έως τις 29-1-2002 ο γιατρός απάντησε:

«Όχι, ποτέ. Είναι ένα φάρμακο που δεν το χρησιμοποιούμε εμείς οι νευρολόγοι, είναι δηλαδή εκτός πρωτοκόλλου».

Η παιδίατρος Κ.Γ. ερωτώμενη για το αν χορήγησε ή παρήγγειλε να χορηγηθεί στο κοριτσάκι κεταμίνη το Σάββατο 29-1-2022 ή οποιαδήποτε άλλη μέρα αποκρίθηκε: «Όχι, ποτέ. Είμαι απόλυτη. Είναι ένα φάρμακα που εμείς οι παιδίατροι δεν το χρησιμοποιούμε και δεν υπάρχει καν στην κλινική».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι οι συνήγοροι της κατηγορούμενης μητέρας προσπαθούν να ενοχοποιήσουν το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, λέγοντας ότι χορήγησαν κατά λάθος κεταμίνη στο άτυχο κορίτσι.

“Στο Νοσοκομείο ΑΓΛΑΐΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ( όπως και σε όλα τα νοσοκομεία) χρησιμοποιείται μόνο από το χειρουργείο και τη ΜΕΘ που είναι και τα μοναδικά τμήματα που δικαιούνται να παραλάβουν το συγκεκριμένο φάρμακο πάντα κατόπιν ιατρικής οδηγίας και υπό εποπτεία και επιτήρηση όσον αφορά την ποσότητα προμήθειας καθώς και την δοσολογία και την κατανάλωση του φαρμάκου στον ασθενή που πρέπει να του χορηγηθεί, όπως συμβαίνει με όλα τα κατασταλτικά φάρμακα. Η Τζωρτζίνα πέθανε σε κλινική του ΑΓΛΑΐΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ που δεν υπήρχε κεταμίνη” συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος.

news247