Ακαρνανικά Νέα

Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Παναγιώτη Χατζηνικολάου.

Στα θρανία θα καθήσουν από τον Νοέμβριο οι νέοι αγρότες που εντάχθηκαν στο τελευταίο πρόγραμμα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» Παναγιώτη Χατζηνικολάου.

Σκοπός των προγραμμάτων κατάρτισης είναι να δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις (με την απόκτηση βεβαίωσης –πιστοποιητικού παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών) για να γίνουν επιχειρηματίες οι νέοι αγρότες, οι οποίοι συνειδητά θα αποφασίζουν για τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν πεδία ενημέρωσης για την χρηματοοικονομική διαχείριση εκμεταλλεύσεων / χρήση νέων τεχνολογιών, κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, εμπορία- μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κ.α.

Σε δηλώσεις του ο κ Βασιλόπουλος μετά την συνάντηση χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια που γίνεται στον οργανισμό και πρόσθεσε ότι νωρίτερα από άλλες περιόδους θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στα νέα δεδομένα και την καινοτομία:

«Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των αγορών, παράγοντας προϊόντα πιστοποιημένα και ασφαλή, με όλες τις παραγωγικές διαδικασίες των μορφών γεωργίας. Θα πρέπει οι ίδιοι να έχουν την χρηματοοικονομική διαχείριση εκμεταλλεύσεων τους. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στη Δυτική Ελλάδα με την ένταξη μεγαλύτερου αριθμού νέων αγροτών σε προγράμματα κατάρτισης γιατί το μέλλον ανήκει στον πρωτογενή μας τομέα.»