Ακαρνανικά Νέα

Το σύστημα των ρουσφετιών στη χώρα μας είναι πρακτικά ένα πυραμιδικό σύστημα στην κορυφή της οποίας είναι οι κατέχοντες την οποιαδήποτε εξουσία και στη βάση της είναι οι πολίτες. Σε αυτό το σύστημα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα αναξιοκρατίας, η μη-εμπιστοσύνη στους θεσμούς και η ανασφάλεια των πολιτών επειδή βρίσκονται σε αδύναμη θέση.

Είναι ένας φαύλος κύκλος που τελικά διαστρέφει τη Δημοκρατία μας.

Δυστυχώς, πολλοί πολίτες είναι «δεμένοι» με ρουσφέτια όσον αφορά στην επιλογή τους στις εκλογές: μια μετάθεση, ένα οκτάμηνο σε μια υπηρεσία, ακόμη και παρεμβάσεις σε νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες για πράγματα που έπρεπε να είναι αυτονόητα. Το βλέπω στο δρόμο στη διάρκεια της εκστρατείας μου, πολλοί μου το λένε ευθέως και με ειλικρίνεια, το βλέπω στον κύκλο μου, τα έχω ζήσει, τα έχετε ζήσει.

Αυτό το πυραμιδικού τύπου σύστημα ρουσφετιών πρέπει να πέσει και ο φαύλος κύκλος να σπάσει. Αλλιώς η πατρίδα θα συνεχίζει την αργή της πτώση. Δυστυχώς, δεν πρόκειται να πέσει από τα πάνω, από τους έχοντες την εξουσία, καθώς αυτοί τρέφονται από τα ρουσφέτια.

Όμως, μπορεί να πέσει από εμάς, από τους πολίτες, ξεκινώντας από την 21η Μαΐου.

ΜΗΝ νιώθετε υποχρεωμένοι εάν βρεθήκατε αδύναμοι μέσα σε ένα σύστημα που τρέφεται με ρουσφέτια. ΔΕΝ είστε υποχρεωμένοι να είστε εξαρτημένοι από το σύστημα που εκμεταλλεύεται την αδυναμία σας για να επιβιώνει.

Διαλέγουμε Αξιοπρέπεια.

*Ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος είναι επίκουρος καθηγητής νοσοκομειακής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Albert Einstein και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.