Ακαρνανικά Νέα

Πολύ καλά κρυμμένος και δυσπρόσιτος παρ΄ ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον δρόμο (όπως φαίνεται και στο βίντεο) και στο χωριό Μοναστηράκι Βόνιτσας ο μαγικός αυτός καταρράκτης που δημιουργείται από τον ποταμό Σεπετό κλέβει τις εντυπώσεις.

«Λαμπάδα» ονομάζεται, λόγω της ευθύγραμμης πτώσης του νερού από ύψος περίπου ογδόντα μέτρων σε εκείνο το σημείο.

Ο επιβλητικός καταρράκτης Σεπετός βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Μοναστηράκι από Βόνιτσα και σχηματίζεται όταν τα νερά του ποταμού Κεφαλόβρυσου συναντούν απότομο γκρεμό…

Οι επισκέπτες θα μαγευτούν, καθώς οι πίδακες νερού ξεχύνονται με δύναμη από τους ογκόλιθους στην κορυφή και πέφτουν πάνω στα βράχια της βάσης, δημιουργώντας μια λίμνη και ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Αυτό είναι ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, το οποίο είναι μοναδικό στην περιοχή. Ο καταρράκτης είναι πάνω από 80 μέτρα σε ύψος. Σεπετός ονομάζεται επίσης «Λαμπάδα»» (κερί). Ονομάστηκε έτσι λόγω της ευθύγραμμης πτώση του νερού, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι είναι στενό στην κορυφή και διευρύνεται καθώς πέφτει, μοιάζοντας με ένα γιγαντιαίο λευκό κερί όταν τον δεις από απόσταση. Σεπετός είναι η συνέχιση του ποταμού Κεφαλόβρυσου, που πηγάζει από το Μοναστηράκι κάτω από την κεντρική πλατεία.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δρόμος που οδηγεί σε αυτό, η πρόσβαση είναι δύσκολη και δυνατή μόνο μέσω μονοπατιών. Αυτές οι διαδρομές έχουν καθαριστεί πρόσφατα από μια ομάδα τοπικών νέων που νοιάζονται για τη γη τους. Όλη αυτή η προσπάθεια συντονίστηκε από τον Διονύση Πετρόπουλο, ένα ντόπιο του χωριού Μοναστηρακίου.

Άλλο ένα υπέροχο στοιχείο της φύσης που βρίσκεται στην περιοχή μας και παραμένει ανεκμετάλλευτο τόσα χρόνια.

Την ίδια στιγμή που καταρράκτες που σε κανένα σημείο δεν μπορούν καν να πλησιάσουν σε ομορφιά του καταρράκτη «Λαμπάδα», αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες.

Απολαύστε το πανέμορφο βίντεο του Άγγελου Αρναουτέλη για του λόγου το αληθές: