Ακαρνανικά Νέα

Δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας ελαχιστοποιούνται οι εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Σύμφωνα το κείμενο της απόφασης, κλείνουν τα «παραθυράκια» για την μετακίνηση από νομό σε νομό καθώς θα προβλέπεται πως για μετακίνηση για λόγους υγείας απαιτείται βεβαίωση από δημόσια δομή, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξει διασταύρωση μέσω της ΕΡΓΑΝΗ για όσους επικαλούνται λόγους εργασίας για να ταξιδέψουν.

Παράλληλα, κόβεται η συγκομιδή προϊόντων θα κοπεί ως αιτία μετακίνησης, ενώ η μετάβαση για τελετή π.χ. κηδεία θα γίνεται μόνο με την ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα πρόστιμα για όσους επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς επαρκή λόγο αναμένεται να είναι τσουχτερά.

Έτσι όποιος κάνει το λάθος και φύγει για Πάσχα στο χωριό, θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και 500 ευρώ για ψευδή δήλωση.

Διαπεριφερειακές μετακινήσεις με βάση την δήλωση Ε9 και αιτιολογικό ότι οι πολίτες μετακινούνται στον επίσημο τόπο κατοικίας τους θα μπορούν να χρησιμοποιούνται εφ’ άπαξ και δεν θα επιτρέπεται η επιστροφή τους στον τόπο προέλευσης.

Για όλες τις περιπτώσεις -πλην της επιστροφής στον τόπο μόνιμης κατοικίας- ο απολύτως αναγκαίος χρόνος της παραμονής σε άλλη περιφέρεια θα είναι ένα 48ωρο.

Cnn.gr