Ακαρνανικά Νέα

Ο Εμμανουήλ Καραλής στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 21 του χρόνια κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό του επί κοντώ με άλμα στα 5,75μ. Εκτός τελικού ο Φιλιππίδης.

Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβο και τον Εμμανουήλ Καραλή!

Στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 21 του χρόνια, ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό του επί κοντώ με άλμα στα 5,75μ., που αποδείχθηκε αρκετό (5,80μ. το όριο πρόκρισης), καθώς δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό το άλμα πάνω από 12 αθλητές, αφού το πέρασαν 11.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης (03/08) ο Καραλής θα είναι μέσα στους 14 καλύτερους του κόσμου στον μεγάλο τελικό!

Ο 21χρονος πέρασε για… ζέσταμα τα 5,30μ. με την πρώτη και συνέχισε στα 5,50μ., όπου και πάλι έκανε επιτυχημένο άλμα με την πρώτη του προσπάθεια! Στα 5,65μ. δυσκολεύτηκε, αλλά τα πέρασε με τη δεύτερη και στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 5,75μ., που θα έκρινε και τις προκρίσεις, καθώς τα 5,80μ. δεν ήταν εύκολο να τα φτάσουν 12 αθλητές -ειδικά τόσο πρωί!

Στο πρώτο του άλμα έριξε τον πήχη, αλλά το δεύτερο ήταν εξαιρετικό και του έδωσε την πρόκριση, για τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Μέχρι την επόμενη…

Αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

Από την άλλη, ο σπουδαίος Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να μπει στον τελικό.

Πέρασε εύκολα τα 5,30μ., ενώ τα 5,50μ. κατάφερε να τα περάσει με τη δεύτερη προσπάθεια. Στα 5,65μ., ωστόσο, απέτυχε και στις τρεις προσπάθειές του και αποκλείστηκε.

Sport-fm.gr