Ακαρνανικά Νέα

Στην πρώτη της παρουσία σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η Σταυρούλα Σάλιαρη από το τμήμα της Βόνιτσας, αντέδρασε πολύ καλά στον προκριματικό, όπου με άλμα στα 5,05μ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση.

Το απόγευμα όμως, εμφανώς αγχωμένη, δεν κατάφερε να πηδήσει πάνω από 4,89μ, επίδοση που την κατέταξε συνολικά στην 11η θέση. Οι δυνατότητες της όμως είναι σίγουρο ότι, συνεχίζοντας την καλή δουλειά, θα την οδηγήσουν σύντομα σε επιτυχίες και γιατί όχι και στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Από εκεί και πέρα, οι αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας, στον οποίο φυσικά ανήκει τόσο η Σάλιαρη όσο και άλλοι αθλητές που προπονούνται στην Βόνιτσα υπό την καθοδήγηση του συντοπίτη μας γυμναστή Ανέστη Τρέζου, τα πήγαν γενικά πολύ καλά στους αγώνες που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 17 και 18/06/2023 στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας έλαβε μέρος με 3 αθλητές και 4 αθλήτριες, κατέκτησαν 2 μετάλλια (1 χρυσό και 1 αργυρό), είχαν μια τέταρτη θέση και βελτίωσαν σημαντικά τα ατομικά τους ρεκόρ. Πιο αναλυτικά:

Η Χριστίνα Κατωπόδη κάνοντας μια αναμενόμενη ηγεμονική εμφάνιση κατέκτησε εύκολα το χρυσό μετάλλιο στα 600μ με χρόνο 1’38’’09. Μια εμφάνιση και ένα μετάλλιο που χρωστούσε στον εαυτό της από πέρυσι.

Ο Μάριος Μεσσήνης με έντονο ανταγωνισμό και συνεχείς εναλλαγές έχασε στο τέλος την πρώτη θέση, σημειώνοντας χρόνο 6’00’’48, που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση πανελληνίως και ατομικό του ρεκόρ.

 Στην ίδια κούρσα, ο Νικόλας Βαγενάς (ένα χρόνο μικρότερος), με υπέροχο φίνις, σημείωσε επίσης ατομικό ρεκόρ και με χρόνο 6’38’’44 κατέλαβε την 9η θέση, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Στον Ακοντισμό κοριτσιών η Αθανασία Παπαδήμα, όταν έστρωσε το ακόντιο στις τελευταίες βολές, κατάφερε να καταλάβει την 4η θέση με 31,16μ, απέχοντας ελάχιστα από το χάλκινο μετάλλιο.

 Η Ηλέκτρα Πολυχρονοπούλου, η οποία βελτιώνεται συνεχώς και γρήγορα, στην κούρσα των 150μ σημείωσε ατομικό ρεκόρ και με χρόνο 20’’42 κατέλαβε την 29η θέση και στο μήκος επίσης με ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 4,64μ κατέλαβε την 19η θέση.

Η μεγάλη ατυχία ήταν με το Σπύρο Κονιδάρη, ο οποίος ερχόταν με την έκτη επίδοση και σε εξαιρετική φόρμα στα 150μ, όμως μετά από μια θλάση στα πρώτα 50μ δεν κατάφερε να τερματίσει, ακυρώνοντας ταυτόχρονα και τη συμμετοχή της μεικτής σκυταλοδρομίας 4Χ200μ, που είχε κάποιες προοπτικές για διάκριση.