Ακαρνανικά Νέα

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες σε ότι αφορά το τεράστιο έργο για τον Δήμο μας που δεν είναι άλλο από την κατασκευή του καταφύγιο τουριστικών σκαφών Βόνιτσας.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και γιος του αειμνηστου Δημάρχου Βόνιτσας, Αποστολάκη Αγγέλου ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε οραματιστει αυτό το μεγάλο έργο αλλά δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι εργασίες.

Ακολουθει η ανάρτηση του κ. Αποστολάκη:

“Όταν το 2014 συμμετείχα ενεργά στην δημοτική παρέα «Δύναμη Πολιτών» είχα ένα μεγάλο όνειρο για τον τόπο μου.

Είχα δώσει νοερά μια υπόσχεση στον ΠΑΤΕΡΑ μου που τόσο πίστεψε σε αυτό το έργο εδώ και 30 χρόνια και τώρα σίγουρα θα αισθάνεστε δικαιωμένος από εκεί που βρίσκεται

Η υπόσχεση ……. Να ξεκολλήσει ένα έργο πνοής για ολόκληρο τον Δήμο Άκτιου Βόνιτσας που κάποτε κάποιοι «ενεργοί» συμπολίτες μας μπλοκάρανε…..

Ένα μεγάλο έργο γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών, που θα αποκτήσει η Βόνιτσα . Ένα έργο ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ , που υπεγράφη από το Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. Γεώργιο−Θεόδωρο Αποστολάκη και τον ανάδοχο του έργου παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κο Νεκτάριο Φαρμάκη.

Πρέπει να τονίσω ότι το τελευταίο εμπόδιο που προσπάθησε ξανά να βάλει ο κος Κασόλας με προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Επιτροπή του άρθρου152 .Ευτυχώς , για τον ΤΟΠΟ έπεσαν στο κενό , διότι απορρίφθηκαν και το έργο ξεκινάει….

Το έργο, έχει ως στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Βόνιτσα με την προσέλκυση επισκεπτών,μέσω του θαλάσσιου τουρισμού , γεγονός που θα τονώσει αποφασιστικά την οικονομική δραστηριότητα της πόλης ,αλλά και της ευρύτερης περιοχής .
Αποτελεί μια ήπια παρέμβαση , που χαρακτηρίζεται από όρους οικονομικής ,κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ανάπτυξης.

Η Δύναμη Πολιτών ισοδυναμεί με την ανάπτυξη ,την πρόοδο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών! Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε!”