Ακαρνανικά Νέα

Από την 1η Μαρτίου, όταν και βγήκε από την θάλασσα για να γίνουν επισκευές, παραμένει …παρκαρισμένη στο παρκινγκ της παραλίας της Βόνιτσας η πλωτή προβλήτα του λιμανιού της πόλης μας.

Όπως μας ενημέρωσε την 1η Μαρτίου το Λιμενικό Ταμείο της Βόνιτσας με Δελτίο Τύπου:

«Σε επισκευή της πλωτής προβλήτας του λιμανιού της Βόνιτσας προχώρησε το δημοτικό λιμενικό ταμείο το πρωί της Κυριακής, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστο Χασακή.

Χρησιμοποιήθηκε ένα γερανοφόρο όχημα για την ανέλκυση της πλωτής εξέδρας ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και να ελεγχθεί αν ειναι επισκευάσιμη η μη.

Στο όλο εγχείρημα συνέδραμαν, το κλιμάκιο δυτών υπό την καθοδήγηση του τεχνικού συμβούλου κ. Κωστελέτου Σπύρου, όπου έλεγξαν την κατάσταση και προχώρησαν στην αποσύνδεση του. Το συνεργείο που είναι υπεύθυνο για την αξιολόγηση θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά.»

Από τότε έχουν περάσει πέντε μήνες και εν μέσω της κορύφωσης του τουρισμού, η πλωτή προβλήτα παραμένει εκτός θάλασσας, με αποτέλεσμα πολλά σκάφη που επισκέπτονται την πόλη μας να μην μπορούν να δέσουν στο λιμάνι και φυσικά να φεύγουν.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το πόσα χρήματα χάνονται για τις επιχειρήσεις της πόλης μας αφού οι τουρίστες που έρχονται με σκάφη δεν μπορούν να μείνουν εδώ…

Και με αφορμή την πλωτή προβλήτα θα θέλαμε αν είναι εύκολο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της πόλης μας να μας ενημερώσει αν και πόσα χρήματα πληρώνουν τα σκάφη που είναι ΜΟΝΙΜΑ, Χειμώνα καλοκαίρι δεμένα στο λιμάνι της Βόνιτσας.

Και το ρωτάμε γιατί κατά την διάρκεια του Χειμώνα είχαμε δει να επιδίδονται στα σκάφη αποφάσεις του λιμενικού ταμείου  για πληρωμή τελών σε όσα σκάφη ήταν δεμένα στο λιμάνι ή αλλιώς αγκυροβόλιο της πόλης μας.

Αναμένουμε απαντήσεις…