Ακαρνανικά Νέα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στην Λευκάδα η παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς».

Την επιμέλεια του βιβλίου έχει ο Κώστας Γαβρόγλου (ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός παιδείας) ο οποίος συντόνισε και την συζήτηση – παρουσίαση. Τον πρόλογο του βιβλίου έχει επιμεληθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Το βιβλίο αυτό είναι μια –σπάνια για την ελληνική πολιτική ιστορία– συλλογική απόπειρα κριτικής αποτίμησης του έργου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής θητείας της Αριστεράς. Οι συγγραφείς του τόμου συμμετείχαν στις πολύπλευρες διεργασίες στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδιαίτερες εμπειρίες των συγγραφέων των επιμέρους κεφαλαίων συναντούν τη συλλογική εμπειρία της συγγραφικής ομάδας, αναδεικνύοντας το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή τους, ενώ φωτίζονται ταυτόχρονα οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που όρισε η ευρύτερη πολιτική και κομματική κουλτούρα.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:  Μεροπη Τζουφη (βουλευτής, πρώην υφυπουργός, Υπουργείο Παιδείας·), Ευθυμιος Μυλωνίδης (εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Βόνιτσας·) και Σωτηρης Χόρτης (εκπαιδευτικός, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λευκάδας), ενώ παρέμβαση είχαμε από τους συμμετέχοντες στον τόμο: Παναγη Κασσιάνο (εκπαιδευτικός, πρώην Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας) και Γιώργο Πολίτη (δάσκαλος)

Μετά το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο κέντρο «ΠΟΝΤΙΑΚΟ» στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικούς υπέροχους  μεζέδες.