Ακαρνανικά Νέα

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα την πρώτη του ήττα στον δεύτερο γύρο γνώρισε ο ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ο οποίος στο 940 λεπτό της αναμέτρησης έχασε με 0-1 το ματς από τον πρωτοπόρο και αήττητο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξεως, ασχέτως αν τις δύο ομάδες πριν την έναρξή του, χώριζαν 12 ολόκληροι βαθμοί, με τον ΑΠΟΛΛΩΝ που βρίσκονταν στην πρώτη θέση με 27 βαθμούς και τον ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ στην έβδομη με 15.

Τα ματς αυτά ανεξαρτήτου βαθμολογικής θέσης είναι πάντα ντέρμπι έτσι και το συγκεκριμένο δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Και όπως γίνεται συνήθως στα ντέρμπι οι μεγάλες φάσεις απουσίαζαν από το παιχνίδι, ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι προσωπικές μονομαχίες.

Η πρώτη χαμένη ευκαιρία ανήκει στους φιλοξενούμενους οι οποίοι στο 14ο λεπτό είδαν τον Νταλιάρδα να διώχνει τελευταία στιγμή την μπάλα μετά από σέντρα του Ιωακειμίδη από τα δεξιά.

Η …απάντηση του ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ήρθε στο 17’ όταν η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βασίλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ πίεσε περισσότερο για το γκολ, άλλωστε αυτός καίγονταν περισσότερο για τη νίκη καθώς θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στο 90ο λεπτό μετά από φάουλ του Βασιλείου ο Διαμαντής βρήκε την μπάλα με προβολή, αλλά ο Τρανουλίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα έμενε στο μηδέν ήρθε ο Διαμαντής στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να εκμεταλλευτεί την αναμπουμπούλα στα καρέ του ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, και με κοντινό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τρανουλίδη κάνοντας το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ (ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ – ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ): ΤΡΑΝΟΥΛΙΔΗΣ, ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ Θ., ΙΩΑΝΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΑΣ, ΝΤΑΛΙΑΡΔΑΣ (55’ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ), ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ, ΜΠΑΤΣΟΣ, ΟΡΦΑΝΟΣ (61’ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ), ΚΑΤΑΓΗΣ, ΜΠΟΥΖΙ, ΣΤΑΥΡΟΥ.