Ακαρνανικά Νέα

Στις μέρες μας είναι δύσκολο να επιλέξουμε το επάγγελμα με το οποίο θα θέλαμε να ασχοληθούμε. Από την μία πλευρά η οικονομική κρίση μας αναγκάζει να επιλέγουμε κάποιο βιώσιμο επάγγελμα, που θα μας παρέχει οικονομική ασφάλεια αλλά από την άλλη αυτό που θα επιλέξουμε οφείλει να ταιριάζει με τα θέλω μας και την προσωπικότητά μας.

Η επιλογή μας μπορεί να γίνει ευκολότερη με την Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού.Πρόκειται για ένα είδος καθοδήγησης μέσω ειδικών τεστ που μας κατευθύνει προς την σωστή απόφαση, καθώς συνδυάζονται οι δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά μας με το κατάλληλο επάγγελμα.

Απευθύνεται σε μαθητές που καλούνται να διαλέξουν κατεύθυνση σπουδών και σχολές στο λύκειο, σε φοιτητές που αναζητούν το κατάλληλο μεταπτυχιακό αλλά και σε ενήλικες που επιδιώκουν μία αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης.

Τα τρία «Τ» της επιτυχίας γράφει ο σπουδαίος Ο. Ελύτης είναι το Ταλέντο, η Τόλμη και η Τύχη. Άλλωστε ο επιτυχημένος άνθρωπος είναι και ο ευτυχισμένος άνθρωπος που κάνει το επάγγελμα που αγαπά ενώ χαράσσει την πορεία του δημιουργικά.