Ακαρνανικά Νέα

Ένας επιπλέον μόνιμος ιατρός χειρούργος αναλαμβάνει καθήκοντα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες μονιμοποιείται επικουρικός παιδίατρος, μετά από προκήρυξη.

Επιπλέον, έπειτα από συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη τις προηγούμενες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας, υπεγράφη έγκριση για την κάλυψη 4 επιπλέον θέσεων μονίμων ιατρών (παθολόγου, βιοπαθολόγου, νεφρολόγου και χειρούργου), 20 επιπλέον θέσεων νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού για το Νοσοκομείο, καθώς και δύο ατόμων (1 θέση νοσηλευτή και 1 βοηθητικών καθηκόντων) για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Κατά τη συνάντησή του με τον Αν. Υπουργό και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο Βουλευτής αναφέρθηκε διεξοδικά στα θέματα που απασχολούν τις δομές υγείας της Λευκάδας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην έλλειψη αναισθησιολόγου, παραπέμποντας και στην από 5/5/2021 επιστολή που είχε αποστείλει στον Αν.Υπουργό κ.Κοντοζαμάνη με κοινοποίηση στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Καρβέλη. Ενημέρωσε ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος για τη μόνιμη θέση στην προκήρυξη, ο οποίος θα πρέπει να περάσει από συμβούλιο κρίσης, και ζήτησε την παρέμβασή τους για την άμεση και οριστική επίλυση του θέματος έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι τακτικές ανάγκες και οι εφημερίες του νοσοκομείου.

Ζήτησε τη συνδρομή του Αναπληρωτή Υπουργού και του Διοικητή, ώστε να δρομολογηθεί η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του μηχανικού Χρήστου Κατηφόρη, την οποία είχε ο ίδιος καταθέσει παλαιότερα τόσο στο Υπουργείο, όσο και στην 6η ΥΠΕ. Επίσης, υπενθύμισε το αίτημα για διάθεση ενός από τα 10 νέα ασθενοφόρα που θα παραλάβει σύντομα η 6η ΥΠΕ στο ΚΥ Βασιλικής, σύμφωνα και με παλαιότερη δέσμευση του κ.Καρβέλη.

Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Λευκάδας, συζητήθηκε η μέχρι τώρα πρόοδος των έργων, ενώ ο Βουλευτής ζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό και το Διοικητή για τη συμβολή τους στην εξασφάλιση 15 των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, τους προσκάλεσε στη Λευκάδα προκειμένου να επισκεφθούν το Νοσοκομείο και να δουν από κοντά την ανανεωμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, πρόσκληση που και οι δύο παριστάμενοι αποδέχθηκαν. 

Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό συνεχίζεται σταθερά. Νέοι μόνιμοι ιατροί εντάσσονται διαρκώς το τελευταίο διάστημα στο δυναμικό του, μαζί με δεκάδες νοσηλευτές και βοηθούς – και έπονται πολλοί ακόμη. Και στο θέμα του αναισθησιολόγου είμαστε σε καλή κατεύθυνση, η ειδικότητα που έμεινε άγονη από τον προηγούμενο διαγωνισμό επαναπροκηρύχθηκε, ενώ παράλληλα είμαστε καθημερινά σε επαφή με αναισθησιολόγους για να καλύψουν τις εφημερίες μέχρι την έλευση μονίμου ιατρού.

Συνεχίζουμε, μεταμορφώνουμε σταδιακά το Νοσοκομείο μας σε μία ζωντανή, αποτελεσματική υγειονομική μονάδα που παρέχει τις υπηρεσίες του απρόσκοπτα σε όλο και περισσότερες ειδικότητες, και δουλεύουμε για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλη τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές.»