Ακαρνανικά Νέα

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το κόψιμο δέντρων στην περιοχή της Χώρας στην Βόνιτσα από την Δημοτική Αρχή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Δήμος προχώρησε σε οικολογικό έγκλημα με την αποψίλωση και το κόψιμο των δέντρων και για αυτό θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Είναι αλήθεια πως η εικόνα που παρουσιάζεται στην περιοχή μετά το κόψιμο των δέντρων δεν είναι καθόλου ωραία, αλλά φανταστείτε τι εικόνα θα παρουσιάζονταν αν ένα από αυτά τα δέντρα που κόπηκαν έπεφτε επάνω στο κεφάλι κάποιου που θα περνούσε από εκεί είτε πεζός είτε με το αυτοκίνητό του για μία βόλτα. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με ανθρώπους του Δήμου, μας ενημέρωσαν πως ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να κοπούν τα συγκεκριμένα δέντρα καθώς ήταν επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών. Οι σχετικές άδειες δόθηκαν από το Δασαρχείο αλλά και από άλλες υπηρεσίες.

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε θα ακολουθήσει και το κόψιμο και άλλων δέντρων τα οποία έχουν ήδη σημαδευτεί από το δασαρχείο ως ακατάλληλα. Επίσης να τονίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει πάρει το πράσινο φως και από την αρχαιολογία για κόψιμο δέντρων που βρίσκονται πέριξ των τειχών του Ενετικού Κάστρου της πόλης μας.

Μακάρι φίλες και φίλοι να κοπούν και αυτά τα δέντρα μπας και καταφέρουμε επιτέλους να δούμε το κάστρο της Βόνιτσας από την παραλία. Πρέπει να αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που βιώνουμε στην Βόνιτσα όπου ένα μνημείο σπάνιας ομορφιάς και ίσως ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα ενετικά κάστρα στην χώρα μας, στην κυριολεξία είναι κρυμμένο από τα δέντρα που κρύβουν τα τείχη γύρω του.

Φίλες και φίλοι. Είναι αλήθεια πως η Δημοτική Αρχή στο παρελθόν και είμαι σίγουρος και στο μέλλον, θα κάνει πολλά πράγματα τα οποία δεν θα είναι σωστά και για τα οποία θα κατηγορηθεί και θα επικριθεί δικαίως από πολλούς και από πολλές. Πάντως σε ότι αφορά τα δέντρα αυτό που έκανε, κατά την άποψή μας πάντα, είναι το σωστό και πολύ καλά έκανε.

Όπως κατά την άποψη μας πάντα, τα πεζοδρόμια που φτιάχνονται στην Βόνιτσα από την Δημοτική Αρχή είναι για γέλια και για κλάματα σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δρόμοι στην Βόνιτσα είναι απροσπέλαστοι από τις πολλές λακκούβες σε ορισμένες περιπτώσεις και το … Όσκαρ βλακείας πάει σε αυτούς που πρώτα ρίχνουν πίσσα στους δρόμους και κατόπιν σκάβουν για να πραγματοποιήσουν εργασίες!!!

Υ.Γ. Αλήθεια όλοι εσείς που μιλάτε για οικολογική καταστροφή και τα λοιπά και τα λοιπά, γιατί τόσα χρόνια δεν έχετε διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος ανακύκλωσης; Μήπως αλήθεια είμαστε ο μοναδικός Δήμος που δεν έχει κάδους ανακύκλωσης; Η ανακύκλωση δεν είναι σημαντική για την αποφυγή οικολογικής καταστροφής; Γιατί δεν φωνάζουμε λοιπόν και για αυτό το θέμα;

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”